Annonce
Sport

Djokovic er klar til ottende semifinale i Australian Open

Kim Hong-Ji/Reuters
Novak Djokovic møder Roger Federer i semifinalen i tennisturneringen Australian Open.

For ottende gang i karrieren har Novak Djokovic spillet sig frem til semifinalen i Australian Open.

Den serbiske tennisstjerne vandt tirsdag 6-4, 6-3, 7-6 over canadieren Milos Raonic, som ikke formåede at bryde Djokovic' serv en eneste gang.

Omvendt udnyttede Djokovic 2 af sine i alt 16 breakbolde, og det var nok til at snuppe de to første sæt, mens tredje blev afgjort i en tiebreak.

I semifinalen venter et møde med tredjeseedede Roger Federer, som tidligere tirsdag slog amerikanske Tennys Sandgren i en dramatisk femsætter.

Mødet mellem de to tennisstjerner bliver deres indbyrdes møde nummer 50. 26 gange er det endt med en sejr til serberen, mens Federer har vundet 23 kampe.

- Jeg har sagt det mange gange, og jeg siger det gerne igen, mine kampe mod Rafael (Nadal, red.) og Roger har gjort mig til den spiller, jeg er i dag, siger Djokovic i sit vinderinterview på banen.

Den forsvarende mester ser frem til semifinalen mod Federer.

- Jeg håber, at jeg i det mindste får en matchbold. Det var fantastisk, hvad han leverede på banen i dag, siger Djokovic med henvisning til, at Federer tidligere tirsdag overlevede syv matchbolde.

- Må den bedste mand vinde.

Andenseedede Djokovic har vundet Australian Open syv gange, mens Federer har triumferet seks gange i grand slam-turneringen.

Djokovic og Federer er dermed de to spillere, der har vundet turneringen flest gange i den åbne æra, og Djokovic har altså formået at vinde turneringen, hver gang han har nået semifinalen.

Kombattanterne i den anden semifinale er endnu ikke fundet. I den ene kvartfinale mødes Rafael Nadal og Dominic Thiem, mens Stanislas Wawrinka står over for Alexander Zverev i den anden. Begge kampe spilles onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce