Annonce
Sport

Djokovic er ovre premiererust og vader hen over japaner

Issei Kato/Reuters
Efter en lidt svær åbningskamp ved Australian Open levnede Novak Djokovic ikke erfaren japaner nogen chance.

Den forsvarende mester i herresingle ved Australian Open, Novak Djokovic, havde ingen problemer med at spille sig videre til tredje runde af årets turnering, da han natten til onsdag stod over for japaneren Tatsuma Ito.

31-årige Ito, som er nummer 146 i verden, kunne slet ikke dæmme op for den stærke serber, der tog sejren med 6-1, 6-4 og 6-2.

- Det var svære betingelser med en del vind, og det var svært at vide, hvor boldene røg hen. Men min serv hjalp mig ofte ud af problemer, siger Djokovic efter den sikre sejr ifølge AFP.

Han måtte slide sig gennem fire sæt mod tyskeren Jan-Lennard Struff i første runde, men det så ud til, at den lille forskrækkelse fra åbningskampen fik verdenstoeren til at stramme op.

Tatsuma Ito blev ikke levnet mange chancer, og i næste runde står endnu en japaner på menuen for Novak Djokovic.

Her venter verdens nummer 71 i skikkelse af Yoshihito Nishioka, som lidt overraskende slog den 30.-seedede brite Daniel Evans i tre sæt.

Også Roger Federer, der er tredjeseedet i turneringen, er sikkert videre til tredje runde efter tre overbevisende sæt.

Federer vandt 6-1, 6-4, 6-1 over serberen Filip Krajinovic, der er nummer 41 i verden, efter halvanden times spil.

I tredje runde skal Federer møde det australske hjemmebanehåb John Millman, som slog den 31.-seedede polak, Hubert Hurkacz, i tre sæt.

Sjetteseedede Stefanos Tsitsipas fra Grækenland fik en endnu lettere dag på kontoret end Djokovic og Federer.

Grækerens tyske modstander Philipp Kohlschreiber trak sig forud for kampen, uden at arrangøren angav en årsag til det.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce