Annonce
Sport

Djokovic sender Serbien videre i Davis Cup

Oscar Del Pozo/Ritzau Scanpix
Novak Djokovic slog Benoît Paire fra Frankrig, og så blev Serbien klar til kvartfinalen i Davis Cup.

Novak Djokovic sørgede torsdag for at spille Serbien videre fra sin gruppe i tennisturneringen Davis Cup.

Verdenstoeren mødte Benoît Paire fra Frankrig og vandt opgøret ganske sikkert med 6-3, 6-3, og dermed bragte Djokovic Serbien afgørende foran 2-0 i kampen mod Frankrig, inden der skulle spilles herredouble.

Det betød, at Serbien blev sikker på at vinde gruppe A, mens Frankrig skuffende måtte erkende, at det ikke var muligt at nå videre fra gruppespillet som bedste toer.

Inden Djokovic vandt sin singlekamp, så besejrede landsmanden Filip Krajinovic franske Jo-Wilfried Tsonga i en tæt kamp med 7-5, 7-6 (7/5).

I herredouble fik Frankrig lidt oprejsning, da Pierre-Hugues Herbert og Nicolas Mahut vandt 6-4, 6-4 over serberne Janko Tipsarevic og Viktor Troicki.

Tyskland sikrede også avancement fra gruppespillet, da Philipp Kohlschreiber besejrede Nicolas Jarry fra Chile 6-4, 6-3. Chile udlignede i single inden opgøret i herredouble, som tyskerne vandt.

Storbritannien lod Andy Murray hvile sig, da briterne i herredoublen i kampen mod Kasakhstan sikrede billet til kvartfinalerne.

Davis Cup-formatet er blevet ændret drastisk til årets udgave.

Hvor de 16 bedste nationer i World Group tidligere mødtes hen over fire forlængede weekender spredt ud over året, samler man i denne uge 18 nationer, der på syv dage spiller ned til en vinder i Madrid. Tidligere havde den ene part altid hjemmebane.

De er delt op i seks grupper med hver tre lande. De tre mødes indbyrdes fra mandag til torsdag.

Vinderne af de seks grupper samt de to bedste toere avancerer til kvartfinalerne.

Her skal Serbien møde Rusland, Australien møder Canada, Storbritannien møder Tyskland, og Argentina møder Spanien.

Den første kvartfinale spilles sent torsdag, når Australien møder Canada. De øvrige kvartfinaler spilles fredag.

Finalen i turneringen spilles søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce