Annonce
Billund

DJS Cup vokser og breder sig til nabobyerne

1300 spillere fordelt på 113 hold fra 18 forskellige klubber deltager i den kommende weekend i Den Jyske Sparekasse Cup i Grindsted. Arkivfoto: Christer Holte.
GGIF Håndbold får hænderne fulde i weekenden, hvor klubben er vært for Den Jyske Sparekasse Cup. Her kommer omkring 1300 spillere mellem 11 og 15 år til Grindsted for at deltage i det stævne, der er større end nogensinde før.

Grindsted: Både i Grindsted og i flere af de omkringliggende landsbyer vil der i den kommende weekend bliver spillet en masse håndbold.

Det sker, når Grindsted GIF Håndbold for ottende gang er vært for Den Jyske Sparekasse Cup, der denne gang har deltagelse af omkring 1300 fordelt på 113 hold fra 18 klubber, hvilket er deltagerrekord.

- Vi er stolte over, at vi har formået at positionere os blandt alle de andre stævner. Vi har vist, at selvom vi er en lokal klub, som har større klubber som Skjern, Kolding og Esbjerg tæt på, har vi noget at byde ind med i forhold til rammer for kampe, forplejning og overnatning, fortæller Carsten Riemann, som sidder i udvalget, der arrangerer Den Jyske Sparekasse Cup.

Annonce

Seks haller

Det øgede antal deltagere betyder, at det er nødvendigt for arrangørerne at tage nye haller i brug. I forvejen bruges al pladsen i Magion og i Lynghallen, men det er ikke tilstrækkeligt.

- Vi lægger beslag på seks haller i nærområdet, og på grund af det øgede deltagerantal har vi booket os ind i Sdr. Omme og Filskov. Selvom vi har fantastiske rammer i Magion og Lynghallen, så har døgnet desværre kun 24 timer, og for at vi kan nå at få afviklet alle 245 kampe inden for en nogenlunde overskuelig tidshorisont, er vi nødt til at hente busser, som kan fragte spillerne ud over bygrænsen. Heldigvis er klubberne i både Sdr. Omme og Filskov klar til at træde til med en hjælpende hånd for, at afviklingen kan ske uden de store problemer, siger Carsten Riemann.

97 frivillige

For at få et stævne som Den Jyske Sparekasse Cup til at fungere, kræver det en lang række frivillige kræfter, der bruger weekenden på at give en hjælpende hånd. I alt 97 frivillige har givet tilsagn om at levere i alt 608 timers frivilligt arbejde for at få det hele til at løbe rundt.

Første kamp bliver fløjtet i gang fredag eftermiddag, og så bliver der ellers spillet håndbold helt frem til søndag eftermiddag, hvor finalerne finder sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce