Annonce
Billund

DJS Cup vokser og breder sig til nabobyerne

1300 spillere fordelt på 113 hold fra 18 forskellige klubber deltager i den kommende weekend i Den Jyske Sparekasse Cup i Grindsted. Arkivfoto: Christer Holte.
GGIF Håndbold får hænderne fulde i weekenden, hvor klubben er vært for Den Jyske Sparekasse Cup. Her kommer omkring 1300 spillere mellem 11 og 15 år til Grindsted for at deltage i det stævne, der er større end nogensinde før.

Grindsted: Både i Grindsted og i flere af de omkringliggende landsbyer vil der i den kommende weekend bliver spillet en masse håndbold.

Det sker, når Grindsted GIF Håndbold for ottende gang er vært for Den Jyske Sparekasse Cup, der denne gang har deltagelse af omkring 1300 fordelt på 113 hold fra 18 klubber, hvilket er deltagerrekord.

- Vi er stolte over, at vi har formået at positionere os blandt alle de andre stævner. Vi har vist, at selvom vi er en lokal klub, som har større klubber som Skjern, Kolding og Esbjerg tæt på, har vi noget at byde ind med i forhold til rammer for kampe, forplejning og overnatning, fortæller Carsten Riemann, som sidder i udvalget, der arrangerer Den Jyske Sparekasse Cup.

Annonce

Seks haller

Det øgede antal deltagere betyder, at det er nødvendigt for arrangørerne at tage nye haller i brug. I forvejen bruges al pladsen i Magion og i Lynghallen, men det er ikke tilstrækkeligt.

- Vi lægger beslag på seks haller i nærområdet, og på grund af det øgede deltagerantal har vi booket os ind i Sdr. Omme og Filskov. Selvom vi har fantastiske rammer i Magion og Lynghallen, så har døgnet desværre kun 24 timer, og for at vi kan nå at få afviklet alle 245 kampe inden for en nogenlunde overskuelig tidshorisont, er vi nødt til at hente busser, som kan fragte spillerne ud over bygrænsen. Heldigvis er klubberne i både Sdr. Omme og Filskov klar til at træde til med en hjælpende hånd for, at afviklingen kan ske uden de store problemer, siger Carsten Riemann.

97 frivillige

For at få et stævne som Den Jyske Sparekasse Cup til at fungere, kræver det en lang række frivillige kræfter, der bruger weekenden på at give en hjælpende hånd. I alt 97 frivillige har givet tilsagn om at levere i alt 608 timers frivilligt arbejde for at få det hele til at løbe rundt.

Første kamp bliver fløjtet i gang fredag eftermiddag, og så bliver der ellers spillet håndbold helt frem til søndag eftermiddag, hvor finalerne finder sted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce