Annonce
Billund

DJS Cup vokser og breder sig til nabobyerne

1300 spillere fordelt på 113 hold fra 18 forskellige klubber deltager i den kommende weekend i Den Jyske Sparekasse Cup i Grindsted. Arkivfoto: Christer Holte.
GGIF Håndbold får hænderne fulde i weekenden, hvor klubben er vært for Den Jyske Sparekasse Cup. Her kommer omkring 1300 spillere mellem 11 og 15 år til Grindsted for at deltage i det stævne, der er større end nogensinde før.

Grindsted: Både i Grindsted og i flere af de omkringliggende landsbyer vil der i den kommende weekend bliver spillet en masse håndbold.

Det sker, når Grindsted GIF Håndbold for ottende gang er vært for Den Jyske Sparekasse Cup, der denne gang har deltagelse af omkring 1300 fordelt på 113 hold fra 18 klubber, hvilket er deltagerrekord.

- Vi er stolte over, at vi har formået at positionere os blandt alle de andre stævner. Vi har vist, at selvom vi er en lokal klub, som har større klubber som Skjern, Kolding og Esbjerg tæt på, har vi noget at byde ind med i forhold til rammer for kampe, forplejning og overnatning, fortæller Carsten Riemann, som sidder i udvalget, der arrangerer Den Jyske Sparekasse Cup.

Annonce

Seks haller

Det øgede antal deltagere betyder, at det er nødvendigt for arrangørerne at tage nye haller i brug. I forvejen bruges al pladsen i Magion og i Lynghallen, men det er ikke tilstrækkeligt.

- Vi lægger beslag på seks haller i nærområdet, og på grund af det øgede deltagerantal har vi booket os ind i Sdr. Omme og Filskov. Selvom vi har fantastiske rammer i Magion og Lynghallen, så har døgnet desværre kun 24 timer, og for at vi kan nå at få afviklet alle 245 kampe inden for en nogenlunde overskuelig tidshorisont, er vi nødt til at hente busser, som kan fragte spillerne ud over bygrænsen. Heldigvis er klubberne i både Sdr. Omme og Filskov klar til at træde til med en hjælpende hånd for, at afviklingen kan ske uden de store problemer, siger Carsten Riemann.

97 frivillige

For at få et stævne som Den Jyske Sparekasse Cup til at fungere, kræver det en lang række frivillige kræfter, der bruger weekenden på at give en hjælpende hånd. I alt 97 frivillige har givet tilsagn om at levere i alt 608 timers frivilligt arbejde for at få det hele til at løbe rundt.

Første kamp bliver fløjtet i gang fredag eftermiddag, og så bliver der ellers spillet håndbold helt frem til søndag eftermiddag, hvor finalerne finder sted.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce