Annonce
Vejen

DK's bedste brugs: Stigende udgifter driller

Glejbjerg Brugs har toppet forbrugernes tilfredshed i en årrække, og det har uddeler Henrik Klausen (th) tænkt sig at blive ved med. Foto: Steen Rasmussen
Glejbjergs nye dagligvarebutik fylder fem år og er igen kåret som nr. 1 i en kundeundersøgelse.
Annonce

GLEJBJERG: Den nye brugs i Glejbjerg fylder fredag den 31. januar fem år, og festen er allerede i gang. Butikken er nemlig igen igen igen blevet kåret som "Danmarks bedste" af kunderne i en forbrugerundersøgelse.

Sådan har det været næsten uafbrudt gennem en årrække, hvor butikken hver gang har ligget stabilt i toppen.

- Sidste år blev vi altså kun nr. 2, men sidste års vinder er slet ikke i top 10 i år. Den må have haft en god dag. Vi ligger i top to tre stykker år efter år, og den stabilitet er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Det er jo også sådan, det helst skal være, mener uddeler Henrik Klausen.

Fødselsdagen er værd at markere med en stadig fremgang og den ultrahøje kundescore. Selve dagen markeres med gode tilbud og lidt lækre smagsprøve. Og så har Klausen lejet et helt cirkus, som slår teltet op ved Glejbjerg Fritidscenter fredag den 24. april. Cirkus Trapez stiller op med 30 m/k i manegen.

- Vi skal prøve noget nyt, så hvorfor ikke et cirkus!

Vi ligger i top to tre stykker år efter år, og den stabilitet er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Det er jo også sådan, det helst skal være.

Henrik Klausen

Annonce

Regnskabets time

Nytåret er passeret, men årsregnskabet er først færdigt om tre, fire måneder. Henrik Klausen kan dog godt afsløre, at der er overskud på finanserne, men ikke noget stort tal. Måske kun lige over 0. Det skyldes dog udelukkende, at brugsen afdrager sin gæld i ekspresfart for at blive gældfri.

- Det skyldes også, at vores omkostninger til bl.a. edb desværre stiger. De senest to år er den udgift vokset med 100.000 kroner om året, og det er en post, som vi ikke selv har indflydelse på, forklarer Henrik Klausen.

I 2018 blev gælden nedbragt med cirka 900.000 kroner - heraf en mindre del fra butikkens likvide formue.

Gælden ved udgangen af 2018 var på godt syv millioner kroner. Om fem år er den mere end halveret. Allerede om tre år vil gældsafviklingen give butikken en forbedret likviditet på 300.000 kroner, som enten kan investeres - Henrik Klausen har en drøm om at bygge en vaskehal ved siden af benzinanlægget - eller kan anvendes til yderligere afdrag på de lån, som byens borgere gav brugsen, da byggeriet skulle finansieres.

Glejbjergs nye brugs blev indviet på en iskold dag den 31. januar 2015. Her er det den daværende bestyrelse. Foto: Steen Rasmussen
Glejbjerg Brugs set fra fugleperspektiv på åbningsdagen i 2015.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce