Annonce
Sport

DM i Esbjerg uden superstjerner

Pernille Blume er alerede kvalificeret til EM på sine resultater fra VM i Sydkorea og kommer ikke til start i Esbjerg. Foto: Stefan Wermuth/Scanpix
Jeanette Ottesen og Pernille Blume er ikke med, når svømmeeliten mødes til de åbne danske mesterskaber i Esbjerg. Billetter til både EM og NM på spil.

Der bliver rig lejlighed til at se god og intens svømning i de næste fire dage, når Esbjerg Svømmeklub er vært for de åbne danske mesterskaber på kortbane, men tilskuerne kommer desværre til at spejde forgæves efter landets to absolut største svømmenavne, Pernille Blume og Jeanette Ottesen.

De to svømmere har sammen med Anton Ørskov Ipsen i stedet indgået individuelle aftaler med Dansk Svømmeunion om den kommende periodes trænings- og stævneforløb. - Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Anton Ørskov Ipsen stiller ikke til start ved dette års DM på kortbane. Vi har sammen truffet gode sportslige beslutninger, som understøtter hver enkelt på vejen frem mod sæsonens mål, fortæller landstræner Stefan Hansen til unionens hjemmeside.

For både Pernille Blume og Jeanette Ottesen gælder det, at de allerede er kvalificeret til EM på kortbane i Glasgow i december på grund af gode resultater ved sommerens VM i Sydkorea og således ikke skal bruge stævnet i Esbjerg til det.

Annonce

Lokalt islæt

Det skal til gengæld rigtig mange andre svømmere, der ligeledes har muligheden for at kvalificere sig til NM på kortbane i Færøerne 29. november til 1. december.

Den arrangerende klub stiller med 13 svømmere til senior-DM, og på forhånd er der størst forhåbninger til Mikkel Gadgaard, der i både 200 og 400 meter fri er seedet til medalje. Træner Bo Jacobsen har dog klare forhåbninger om, at andre svømmere byder sig til i medaljekampen og nævner i den forbindelse blandt Lasse Dall og Laura Glerup.

Mesterskaberne har deltagelse af over 500 svømmere, betegnes trods afbuddene fra Ottesen og Blume som de stærkest besatte nogensinde og er samtidig åbne, så svømmere fra andre lande kan deltage. Derfor er der også atleter fra Tyrkiet, Slovakiet, Finland og sågar en enkelt fra USA i vandet i Esbjerg i de kommende dage.

Esbjerg Svømmeklub er ikke den eneste klub fra JV-land med deltagere ved DM. Kolding stiller med Jacob Schelde Jensen og Frederikke Skau Hansen, André Iversen og Christopher Kristiansen repræsenterer Sønderborg, mens Amalie Averhoff Møbes forsvarer Haderslevs ære.

Mesterskaberne afvikles som nævnt fra torsdag til søndag, og der er indledende heats hver dag 9.30-11.00 og finaler hver dag 17.00-19.00 – der er gratis adgang i Svømmestadion Danmark på Gl. Vardevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce