Annonce
Sport

DM i Esbjerg uden superstjerner

Pernille Blume er alerede kvalificeret til EM på sine resultater fra VM i Sydkorea og kommer ikke til start i Esbjerg. Foto: Stefan Wermuth/Scanpix
Jeanette Ottesen og Pernille Blume er ikke med, når svømmeeliten mødes til de åbne danske mesterskaber i Esbjerg. Billetter til både EM og NM på spil.

Der bliver rig lejlighed til at se god og intens svømning i de næste fire dage, når Esbjerg Svømmeklub er vært for de åbne danske mesterskaber på kortbane, men tilskuerne kommer desværre til at spejde forgæves efter landets to absolut største svømmenavne, Pernille Blume og Jeanette Ottesen.

De to svømmere har sammen med Anton Ørskov Ipsen i stedet indgået individuelle aftaler med Dansk Svømmeunion om den kommende periodes trænings- og stævneforløb. - Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Anton Ørskov Ipsen stiller ikke til start ved dette års DM på kortbane. Vi har sammen truffet gode sportslige beslutninger, som understøtter hver enkelt på vejen frem mod sæsonens mål, fortæller landstræner Stefan Hansen til unionens hjemmeside.

For både Pernille Blume og Jeanette Ottesen gælder det, at de allerede er kvalificeret til EM på kortbane i Glasgow i december på grund af gode resultater ved sommerens VM i Sydkorea og således ikke skal bruge stævnet i Esbjerg til det.

Annonce

Lokalt islæt

Det skal til gengæld rigtig mange andre svømmere, der ligeledes har muligheden for at kvalificere sig til NM på kortbane i Færøerne 29. november til 1. december.

Den arrangerende klub stiller med 13 svømmere til senior-DM, og på forhånd er der størst forhåbninger til Mikkel Gadgaard, der i både 200 og 400 meter fri er seedet til medalje. Træner Bo Jacobsen har dog klare forhåbninger om, at andre svømmere byder sig til i medaljekampen og nævner i den forbindelse blandt Lasse Dall og Laura Glerup.

Mesterskaberne har deltagelse af over 500 svømmere, betegnes trods afbuddene fra Ottesen og Blume som de stærkest besatte nogensinde og er samtidig åbne, så svømmere fra andre lande kan deltage. Derfor er der også atleter fra Tyrkiet, Slovakiet, Finland og sågar en enkelt fra USA i vandet i Esbjerg i de kommende dage.

Esbjerg Svømmeklub er ikke den eneste klub fra JV-land med deltagere ved DM. Kolding stiller med Jacob Schelde Jensen og Frederikke Skau Hansen, André Iversen og Christopher Kristiansen repræsenterer Sønderborg, mens Amalie Averhoff Møbes forsvarer Haderslevs ære.

Mesterskaberne afvikles som nævnt fra torsdag til søndag, og der er indledende heats hver dag 9.30-11.00 og finaler hver dag 17.00-19.00 – der er gratis adgang i Svømmestadion Danmark på Gl. Vardevej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce