Annonce
Podcast

DM i ridebanespringning uden publikum

Springningen er i fokus, selv om stævnet er uden publikum. Her er sidste års DM-vinder Søren Møller Rhode. Pressebillede
Inddeling i zoner og masser af håndsprit gør det muligt for Absolute Horses at gennemføre mesterskabsstævnet i skyggen af COVID-19.

Sommersted: Det bliver ikke muligt at komme og kigge på, når Absolute Horses fra torsdag 20. til søndag 23. august afvikler DM i ridebanespringning på Tågerup i Sommersted. Der tages nemlig hensyn til de mange regler, der er i forbindelse med Corona-pandemien. Det betyder en masse begrænsninger, ikke mindst at det bliver et stævne uden publikum.

- Der må være 500 personer til hele arrangementet. Der må være flere end de 100, som forsamlingsforbuddet tillader, fordi det er et udendørs sportsarrangement, der hører under den såkaldte sektorpartnerskabsaftale, forklarer Thea Glitrup, der er Event- og Marketing Coordinator hos Absolute Horses, i en pressemeddelelse.

- Men det er nødvendigt at dele pladsen op i zoner, fordi der stadig på grund af forsamlingsforbuddet kun må være 100 personer i hver zone. Og med deltagere, hjælpere og officials betyder det, at der ikke er plads til tilskuere.

Store mesterskabsdag

Den planlagte kvalifikation til DRFs unghestechampionat er aflyst, og stævnet afvikles på kun fire dage. Der skal findes mestre i tre kategorier: DM for senior og Agria DRF-mesterskab for U21 (ungrytter) og U18 (Junior).

Der skal være en hviledag mellem første afdeling og finalens to runder. Derfor de tre mesterskabsklasser ride første gang fredag. Søndag bliver store finaledag, hvor mestrene i alle tre kategorier kåres.

Torsdag og lørdag afvikles der klasser i højder fra 120 til 145 cm, hvor andre end mesterskabsrytterne kan være med.

Det er 10. år i træk, der holdes DM i ridebanespringning på Tågerup.

- Vi gør alt for at overholde alle restriktioner, og vi vil også gøre alt for, at vi trods alle forhindringerne får et godt DM, siger Thea Glitrup.

Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk