Annonce
Tønder

DM i skak for seniorer kommer igen til Løgumkloster

Løgumkloster Skakklub stod i 2017 for DM i skak for seniorer, og nu har Dansk Skak Union bedt klubben om at gentage succesen i skolernes vinterferie næste år. Her en situation fra DM i 2017. Foto: Poulsten Holm Grabow

Løgumkloster: Løgumkloster Skakklub skal næste år være vært for det officielle danmarksmesterskab for seniorer. 52 skakspillere i den modne alder mødtes tilbage i 2017 til danmarksmesterskabet i skak for seniorer i Løgumklosterog nu har Dansk Skak Union igen givet Løgumkloster Skakklub opgaven med at arrangere DM i skak for seniorer næste år.

I skaksammenhæng er man senior fra det år, man fylder 50; og der spilles i to grupper, hvor de ældste, der spiller i gruppen for 65-årige og derover, normalt er de fleste.

Løgumkloster Skakklub regner med, at man får nogenlunde samme deltagerantal til DM, der afvikles i skolernes vinterferie fra søndag den 9. februar til lørdag den 15. februar.

Begge regerende mestre fra sidste år har tilmeldt sig til at forsvare titlen; i den yngste gruppe er det Poul Rewitz, der spiller for Skakklubben af 1968 i Aarhus og i den ældste gruppe er det Jens Kølbæk fra Nørresundby.

Spillerne kommer fra hele landet, men en del lokale fra kommunens to skakklubber og fra resten af Syd- og Sønderjylland vil sikkert også deltage for at prøve kræfter med nye modstandere.

Annonce
DM i skak for seniorer spilles af skakspiller over 50 år, der inddeles i to gruppe, hvoraf den ældste tæller spiller på over 65 år. Sidste års to danmarksmestre har allerede meldt deres deltagelse i Løgumkloster Skakklubs turnering på højskolen. Foto: Pouelsten Holm Grabow
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce