Annonce
Haderslev

DM kombineret med internationalt stævne på Tågerup

Der er præmier for 350.000 kr. ved det internationale stævne. Pressebillede
Absolute Horseshow i ridebanespringning bliver med både heste, ponyer, kæmpe rytterfest og awardshow. Tre mestre skal kåres først i august.

Sommersted: Der er lagt op til et brag af et stævne, når Absolute Horses for niende gang er vært ved danmarksmesterskaberne i ridebanespringning. Stævnet holdes fra 31. juli til 4. august på Tågerup i Sommersted. Samtidig med mesterskaberne afvikles et internationalt stævne for både heste og ponyer.

Oven i det kommer en rytterfest med både Award-uddeling og optræden af stand up-komikeren Uffe Holm. Det hele har fået titlen Absolute Horseshow.

De seneste år har der været flere stævner på Tågerup, men i år har folkene bag Absolute Horses - brødrene Andreas og Christian Schou og Bo Kristoffersen – valgt at samle kræfterne om et enkelt stævne.

- Vi vil gerne holde stævnet på et unikt niveau, gøre det til et eksklusivt stævne, hvor rytterne er sultne efter at komme og ride, siger arrangørerne.

Der skal findes mestre i tre kategorier. Det er Stephex DM for senior og Agria DRF-mesterskaber for U21 og U18.

Torsdag er der første kvalifikation for U18 og U21 på forhindringer på henholdsvis 140 og 145 cm, og de rider begge finale lørdag over to runder. Her er der også en MA2*-klasse på 140 cm for ryttere fra de tre mesterskabsklasser, der ikke skal med i finalerne.

Der sættes punktum for mesterskabsdelen med seniorrytterne, der rider kvalifikation fredag på 150 cm og finale søndag, hvor første runde er på 150 cm og den anden på 160.

I år er lørdag blevet ungdommens dag for at give plads til den store Grand Prix-klasse for de internationale ryttere søndag.

Selvom mesterskabet og de internationale klasser kører de samme dage, er det to selvstændige stævner.

Det internationale stævne består af tre dele: CSI2*, CSIYH for fem-, seks- og syvårs heste og CSIP for ponyer.

De seneste år er rytterfesten holdt i teltet ved ridehallen, men i år er man tilbage i den store hal. Det sker for at højne niveauet og skabe et eksklusivt arrangement, hvor arrangørerne håber mange deltagere. Festen holdes fredag 2. august.

Under rytterfesten vil der også være uddeling af Awards. Der nomineres tre i hver af de mange kategorier, og det afsløres så under festen, hvem der skal have priserne.

På stævnepladsen vil der som tidligere år være udstillere.

Annonce
Der bliver rigeligt at se på ved stævnet på Tågerup. Pressebillede
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce