Annonce
Sport

DM-vinder om Asgreen: - En af verdens måske bedste cykelryttere

Kasper Asgreen tager sin anden DM-medalje i denne uge. Først var det guld på enkeltstarten i torsdags, og søndag blev det til en sølvmedalje ved linjeløbet. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen vekslede godt nok torsdagens guldmedalje til en af sølv, da der blev kørt linjeløb ved DM i landevejscykling, men det var en meget tilfreds cykelrytter, der kunne se sin holdkammerat genvinde mesterskabet.
Annonce

DM linjeløb: Der gik ikke mange minutter, fra Kasper Asgreen kørte over målstregen, til han havde fundet en plads i skyggen på den lille trappe op til præmiepodiet. De 226 kilometer på cykel i over 20 graders varme havde naturligvis givet sved på panden, derfor var trøjen lynet op, og han sad med et håndklæde om halsen.

Ved siden af stod en pige med en sølvbakke, hvorpå en dannebrogstrøje var omhyggeligt lagt sammen. Den trøje fik Asgreen ikke fat i, men heldigvis har han en fra i torsdags, hvor han vandt guld i enkeltstarten. Ved linjeløbet i DM i landevejscykling måtte han dog overlade den øverste plads på podiet til sin holdkammerat på Deceuninck-Quick Step Michael Mørkøv.

Men der var nu ingen sure miner, hos den 24-årige cykelrytter fra Kolding, der tydeligvis var glad for sin andenplads.

- Det føles super fedt. Jeg rydder jo bordet i den her weekend, så det er en kæmpe fornøjelse. Det hele gik, lige som det skulle, og som vi havde aftalt, sagde Asgreen, der havde travlt med at stille op til både fotos og autografskrivning med sine fans efter præmieoverrækkelsen.

Beundring var der også hos holdkammeraten, som nu kunne kalde sig både forsvarende og nyudråbt danmarksmester.

- Kasper er jo slået igennem som en af verdens måske bedste cykelryttere allerede. Når jeg kan få hjælp af så dygtig en rytter som ham, så gør det mit liv en del lettere, sagde Michael Mørkøv.

Det endte med at blive et uhyre tæt løb. Asgreen brød ud af feltet, mens man kunne høre klokken ringe, der markerede den sidste omgang af de i alt ti runder, der blev kørt i Esbjerg by. Feltet fik dog samlet sig igen, og det endte med en spurt på det allersidste stykke, hvor der altså var to gange Quick Step i front.

Kasper er jo slået igennem som en af verdens måske bedste cykelryttere allerede. Når jeg kan få hjælp af så dygtig en rytter som ham, så gør det mit liv en del lettere

Michael Mørkøv DM vinder linjeløb

Annonce

Nu venter Touren

Det må i den grad siges at være en uge, der er gået Asgreens vej. Først blev han udtaget til Tour de France, så vandt han guld ved DM i enkeltstart og til slut krydrede han den altså med en sølvmedalje ved linjeløbet.

- Det har været en super fin uge. Jeg har fået bekræftet, at formen er, hvor den skal være før Touren, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Frankrig nu, sagde han.

Asgreen og Mørkøvs kan nu begge trække dannebrogstrøjen over hovedet på de respektive etaper, når sæsonen topper på lørdag, hvor Tour de France skydes i gang i Belgien.

- Efter Schweiz Rundt har det mest bare været at holde fri og blive frisk, men det er godt lige at få kørt de her to løb og få gang i benene og lagt det sidste af toppen på formen, sagde Asgreen.

Nu er der en lille uge til Tour de France starter, hvad skal du bruge den på?

- Slappe af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce