Annonce
Sport

DM-vinder om Asgreen: - En af verdens måske bedste cykelryttere

Kasper Asgreen tager sin anden DM-medalje i denne uge. Først var det guld på enkeltstarten i torsdags, og søndag blev det til en sølvmedalje ved linjeløbet. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen vekslede godt nok torsdagens guldmedalje til en af sølv, da der blev kørt linjeløb ved DM i landevejscykling, men det var en meget tilfreds cykelrytter, der kunne se sin holdkammerat genvinde mesterskabet.

DM linjeløb: Der gik ikke mange minutter, fra Kasper Asgreen kørte over målstregen, til han havde fundet en plads i skyggen på den lille trappe op til præmiepodiet. De 226 kilometer på cykel i over 20 graders varme havde naturligvis givet sved på panden, derfor var trøjen lynet op, og han sad med et håndklæde om halsen.

Ved siden af stod en pige med en sølvbakke, hvorpå en dannebrogstrøje var omhyggeligt lagt sammen. Den trøje fik Asgreen ikke fat i, men heldigvis har han en fra i torsdags, hvor han vandt guld i enkeltstarten. Ved linjeløbet i DM i landevejscykling måtte han dog overlade den øverste plads på podiet til sin holdkammerat på Deceuninck-Quick Step Michael Mørkøv.

Men der var nu ingen sure miner, hos den 24-årige cykelrytter fra Kolding, der tydeligvis var glad for sin andenplads.

- Det føles super fedt. Jeg rydder jo bordet i den her weekend, så det er en kæmpe fornøjelse. Det hele gik, lige som det skulle, og som vi havde aftalt, sagde Asgreen, der havde travlt med at stille op til både fotos og autografskrivning med sine fans efter præmieoverrækkelsen.

Beundring var der også hos holdkammeraten, som nu kunne kalde sig både forsvarende og nyudråbt danmarksmester.

- Kasper er jo slået igennem som en af verdens måske bedste cykelryttere allerede. Når jeg kan få hjælp af så dygtig en rytter som ham, så gør det mit liv en del lettere, sagde Michael Mørkøv.

Det endte med at blive et uhyre tæt løb. Asgreen brød ud af feltet, mens man kunne høre klokken ringe, der markerede den sidste omgang af de i alt ti runder, der blev kørt i Esbjerg by. Feltet fik dog samlet sig igen, og det endte med en spurt på det allersidste stykke, hvor der altså var to gange Quick Step i front.

Annonce

Kasper er jo slået igennem som en af verdens måske bedste cykelryttere allerede. Når jeg kan få hjælp af så dygtig en rytter som ham, så gør det mit liv en del lettere

Michael Mørkøv DM vinder linjeløb

Nu venter Touren

Det må i den grad siges at være en uge, der er gået Asgreens vej. Først blev han udtaget til Tour de France, så vandt han guld ved DM i enkeltstart og til slut krydrede han den altså med en sølvmedalje ved linjeløbet.

- Det har været en super fin uge. Jeg har fået bekræftet, at formen er, hvor den skal være før Touren, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Frankrig nu, sagde han.

Asgreen og Mørkøvs kan nu begge trække dannebrogstrøjen over hovedet på de respektive etaper, når sæsonen topper på lørdag, hvor Tour de France skydes i gang i Belgien.

- Efter Schweiz Rundt har det mest bare været at holde fri og blive frisk, men det er godt lige at få kørt de her to løb og få gang i benene og lagt det sidste af toppen på formen, sagde Asgreen.

Nu er der en lille uge til Tour de France starter, hvad skal du bruge den på?

- Slappe af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce