Annonce
Indland

DMI advarer om isglatte veje i det meste af landet

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Flere politikredse melder, at vejene er blevet saltet natten til onsdag, hvor der kan ligge is og rim.

Onsdag morgen er der risiko for rim- og isglatte veje i store dele af landet.

Det siger den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø.

- Vendsyssel, Thy og Bornholm bliver ikke ramt, men næsten resten af landet har risiko for glatte veje, siger Henning Gisselø og tilføjer:

- Det har været vældig lunt i januar, så glatte veje kan måske godt overraske.

Den vagthavende meteorolog opfordrer derfor trafikanter om at passe ekstra på onsdag morgen.

- Danskere skal køre forsigtigt og lade være med at tro, at det ikke er glat, hvis de ikke kan se is eller rim. Hvis det er isglat kan det nemlig være svært at se.

- Der har ligget vand fra tidligere regnvejr på vejene, som godt kan sætte sig som is, siger Henning Gisselø.

DMI's varsling om glatte veje ophører ifølge den vagthavende meteorolog i løbet af onsdag formiddag.

- Så stiger temperaturen, og isen smelter. Flere steder i landet vil man også få solen at se, siger Henning Gisselø.

Flere politikredse oplyser desuden, at der er saltet natten til onsdag.

- Temperaturen er nu stillet om til vintertid: Vejene saltes nu i hele Syd og Sønderjylland. Så afsted i god tid, da det kan være glat derude, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Københavns og Fyns Politi melder også, at der er saltet flere steder i deres kreds.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce