Annonce
Indland

DMI: Tredje søndag i advent bliver våd og blæsende

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hvid jul er aflyst, da lavtryk sørger for efterårsvejr i den kommende weekend og frem mod jul, siger DMI.

Tredje søndag i advent bliver ikke særligt julet med sne, men i stedet præget af efterårsvejr med blæst og byger.

Det siger vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø fredag morgen.

- Der ligger et lavtryk nordøst for Danmark, der sammen med vind fra sydvest sender blæst og regn ind over landet i weekenden og den kommende tid, siger Henning Gisselø.

Fredag bliver en generelt skyet dag, men med lidt sol om formiddagen.

Med to til fem graders varme og en jævn til hård vind fra sydøst kommet det til at føles ret koldt, siger Henning Gisselø.

Fredag aften kan der komme en del slud og regn vest for Storebælt. Om natten vil nedbøren også ramme Vestsjælland, mens København højst sandsynligt går fri.

Ifølge Henning Gisselø kan der falde op mod fem millimeter nedbør.

Sjællændere vil lørdag morgen vågne op til mere nedbør, mens det vil klare op i Jylland. Lørdag vil - ligesom fredag - være mest skyet med enkelte byger.

Temperaturen vil ligge mellem tre og fem grader, og det bliver temmelig blæsende, siger Henning Gisselø.

Vinden vil komme fra sydvest og være jævn til hård.

Adventssøndagen vil ligne fredag og lørdag med regn først på dagen. Senere vil det klare op, men vinden vil stadig være jævn til hård fra sydvest og endda kuling ved kysterne.

Søndagen bliver en smule varmere med fire til otte graders varme.

Drømmer man om hvid jul, må DMI skuffe. Ifølge Henning Gisselø er der intet, der tyder på et vejrskifte før januar.

- De skiftende lavtryk nordøst for os gør, at det bliver alt for varmt til vintervejr. Rigtig vinter er ikke på trapperne, siger Henning Gisselø.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];