Annonce
Indland

DMI varsler voldsomt vejr i det sydlige Jylland

Vindfølsomme køretøjer frarådes at passere Svendborgsundbroen og Langelandsbroen på grund af kraftig vind. Arkivfoto: Michael Bager
Der er udsendt varsel om voldsomt vejr i det sydlige Jylland, på Fyn og Sjælland på grund af kraftig blæst.

Der bliver rusket godt op i hele landet, når et blæsevejr med stormende kuling og vindstød af stormstyrke søndag bevæger sig hen over landet.

Først på dagen er blæsten kulmineret i Vadehavsområdet i Sydvestjylland, hvor varslet gælder indtil klokken 15. Herefter rykker det mod øst.

I samme område varsles der om forhøjet vandstand indtil engang i aften. Den højeste vandstand forventes omkring klokken 16.30.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), som har udsendt et varsel om voldsomt vejr i Sydvestjylland, på Fyn, Vestsjælland og øerne.

De voldsomme vindforhold skaber udfordringer flere steder i trafikken.

Kort efter klokken 13 er Øresundsbroen blevet spærret i begge retninger.

Og vindfølsomme køretøjer frarådes at passere Svendborgsundbroen og Langelandsbroen på grund af kraftig vind.

Det oplyser Vejdirektoratet.

Søndag formiddag var det Storebæltsbroen, der måtte fraråde bilister at køre med campingvogne, lastvogne og andre vindfølsomme køretøjer over broen.

Foruden blæst er der regn i store dele af landet, og i Nordvestjylland er der faldet sne, oplyser den vagthavende meteorolog ved DMI.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce