Annonce
Tønder

DN bange for tivolisering ved Rømødæmningen

Danmarks Naturfredningsforening er bange for, at anlæg ved Rømødæmningen vil spolere autensiteten i området.

Annonce

SKÆRBÆK/RØMØ: Sekretariatet for Nationalpark Vadehavet har fået økonomisk tilsagn fra Realdania om etablering af et anlæg ved Rømødæmningen på fastlandssiden. Anlægget skal informere om de naturherligheder, som åbenbares, når man kommer op på havdiget og ud på dæmningen.

Projektet inkluderer en mindre p-plads med infotavler ved trafiklyset umiddelbart før dæmningens start. Men planerne rækker videre, og det huer ikke Danmarks Naturfredningsforening (DN), påpegede lokalformand Søren Eller, da foreningen afholdt generalforsamling onsdag. I forbindelse med anlægget er det endvidere planen, at der skal anlægges en befæstet sti ud til havdiget. Stien skal undervejs føres op over en ny kunstig høj eller værft med samme kote som havdiget, og videre over en nyanlagt bro over kanalen, der løber langs indersiden af havdiget.

- Denne bro er efter DN's mening ganske overflødig, da den skal opføres kun cirka 60 meter nord for dæmningen, hvor der i forvejen er god plads til en sti på ydersiden af vejbanen. Umiddelbart kan det lyde som en spændende idé, men DN er ikke begejstret for at få anlagt for meget isenkram og tivolisering i naturen. Vi er meget imod den kunstige høj/værft, da den ingen autentisitet har i det ellers meget flade marsklandskab, sagde formanden i sin beretning.

Søren Eller påpegede endvidere, at argumentet for, at man fra toppen af anlægget kan se ud over hele området, ikke er troværdig:

- DN vil derfor forsøge at få ændret projektet, således at værftet og den ny bro udtages, hvorved også trappen op til havdigets top bliver overflødig.

Umiddelbart kan det lyde som en spændende idé, men DN er ikke begejstret for at få anlagt for meget isenkram og tivolisering i naturen.

Søren Eller , fmd. DNs lokalafdeling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce