Annonce
Indland

Dna-beviser fastholder sigtet mand for tre drab i cellen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mistanken mod mand, der er sigtet for flere drab, er stærk selv uden teledata, fastslår dommer.

En 27-årige mand, der er sigtet for tre drab i København, skal foreløbig blive i sin celle i fire uger mere.

Det har en dommer fredag formiddag besluttet i et retsmøde, hvor der skulle tages stilling til, om der er grundlag for en fortsat varetægtsfængsling, når teledata ikke indgår i mistankevurderingen.

Det mener dommeren, der er. Derfor er den 27-åriges varetægtsfængsling blevet forlænget til 16. oktober.

- Mistankegrundlaget er opfyldt - også uden teleoplysninger, lyder det fra dommeren.

Dommeren henviser til, at anklagemyndigheden har fremlagt dna-beviser og oplysninger om den sigtedes færden.

Den 27-årige mand mødte op i retten i en hvid skjorte, lyse cowboybukser og mørkeblå sko. Han blev ført ind i retslokalet flankeret af to betjente, der ikke veg fra hans side, inden han satte sig til rette hos sin forsvarer.

Han nægter sig skyldig i sagen, der begyndte at rulle, da en 81-årig kvinde blev fundet død i sin lejlighed 8. marts.

I første omgang blev manden anholdt og sigtet for hjemmerøveri og drab i kvindens lejlighed i komplekset på Vangehusvej.

Men pårørende og beboere i ejendommen gjorde politiet opmærksom på, at andre mistænkelige hændelser var sket i tiden inden den 81-åriges død.

Frygten var, at flere beboere havde været udsat for lignende forbrydelser. Det fik politiet til at undersøge dødsfald i boligkomplekset helt tilbage til 2015, og i tre tilfælde mener politiet, at der er tale om drab begået af den 27-årige.

Derfor er han blevet sigtet for også at have dræbt en 80-årig mand og en 83-årig kvinde.

Fængslingsgrundlaget beror dog kun på to af drabene.

Manden er tidligere dømt for alvorlig kriminalitet.

I 2011 idømte landsretten ham forvaring for drabsforsøg på en af sin mors veninder, da hun besøgte ham på den lukkede institution Sønderbro i København. Han tog kvælertag på hende, så hun mistede bevidstheden og var i livsfare.

Desuden havde han voldtaget en kun 14-årig pige ved Holbæk.

I 2012 omstødte Højesteret dog forvaringsdommen, blandt andet på grund af mandens dengang unge alder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce