Annonce
SønderjyskE Ishockey

Dobbelt målscorer vil have mere: - Vi skal have en finale mere i år

Efter sejren kunne Steffen Frank (nummer tre fra venstre) og holdkammeraterne synge nationalsangen for fuld udblæsning. Foto: Jacob Schultz
SønderjyskE's Daniel Nielsen kunne slet ikke lade være med at smile efter SønderjyskE's triumf i Continental Cup. Han mener, guldet giver energi til ham og holdet.

SønderjyskE: Daniel Nielsen lignede en, der kommer til at smile uafbrudt i minimum et par døgn.

Smilet var som skåret i det barberede ansigt. Umuligt at pille af.

Det er der nu heller ingen grund til efter den bedrift.

- Det er svært at sætte ord på. Vi er sindssygt glade og tilfredse med den her weekend. Vi kom ind til weekenden med den indstilling, at vi skulle vinde. Vi er det første danske hold, der gør det. Vi er i historiebøgerne, det er fandeme stort, sagde Daniel Nielsen, efter at SønderjyskE med en 3-1-sejr over Cracovia Krakow havde sikret sig guldet i Continental Cup.

Som det første danske hold nogensinde, har SønderjyskE vundet en international titel.

Daniel Nielsen blev med to scoringer afgørende søndag eftermiddag. Nu skal han sammen med holdkammeraterne spille Champions League i næste sæson.

- Jeg tror slet ikke, vi har haft de tanker endnu, sagde han storsmilende.

- Vi er super stolte over at skulle repræsentere holdet i Champions League. Men vi har en meget vigtig sæson, som vi skal tilbage til, mindede han om.

SønderjyskE møder Rungsted allerede på tirsdag. Og selvom weekendens triumf skal fejres, så bliver fokus hurtigt rettet mod den hjemlige turnering igen.

- Vi skal have en finale mere i år, det er helt sikkert, lød det fra Daniel Nielsen.

Annonce

Det er kæmpestort. Dem, der har forstand på hockey, ved godt, hvor stort det er.

Steffen Frank, SønderjyskE-spiller

Underdog-sejr

Da kampen var færdig, skøjtede Steffen Frank straks ned til Nicolaj Henriksen. Og det var ikke tilfældigt, at han var den første, der fik et kram.

- Han stod godt i dag, og han har stået godt i de sidste fem uger, hvor Patrick (Galbraith, red.) har været ude. En god målmand i sådan nogle kampe her, som minder om slutspillet, er vigtigt. Han vil sikkert sige, at det er på grund af os, at han står godt. Men jeg synes, at han stod fantastisk i dag, sagde Steffen Frank efter sejren over Krakow.

- Vi har troet på det hele tiden. Vi var nok lidt underdogs, for Nottingham og Grodno var klare favoritter.

Steffen Frank har nu - ligesom træner Mario Simioni - vundet både guld, sølv og bronze i Continental Cup.

- At få guldet er fedt. Det er stort, at vi er det første danske hold, der vinder det. Vi var også første danske hold, der vandt en medalje dengang i 2011. Det er kæmpestort. Dem, der har forstand på hockey, ved godt, hvor stort det er, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce