Annonce
Kolding

Dobbelt pokal-triumf for KoldingQs ungdomshold

KoldingQs U15-hold vandt straffesparkskonkurrencen på hjemmebane og dermed pokaltitlen. Anfører og målmand Maja Poulsen reddede to skud i straffesparkskonkurrencen. Foto: Ole Sørensen / SportK
Både KoldingQs U15 og U18 vandt pokalturneringen torsdag aften. U18-pigerne slog Silkeborg med 7-1, og U15-holdet vandt straffesparkskonkurrencen på hjemmebane.

Kolding: KoldingQ hentede to pokaltitler hjem til hylden, da klubbens U15 og U18 piger var i aktion. På udebane i Silkeborg var der ikke stor spænding om udfaldet, da U18-holdet vandt 7-1 over Silkeborg. På hjemmebane fik de knap 500 tilskuere derimod meget mere spænding, da U15-holdet mødte Horsens, fortæller træner Oliver Lundgaard.

- Det var en rigtig pokalkamp. Vi dominerede første halvleg, og Horsens dominerede i anden halvleg, og det ender med, at Horsens kommer foran. Og så kæmper vi os tilbage og scorer i et minuts overtid. Der var lagt to minutter til i alt, siger Oliver Lundgaard, der siden januar har stået i spidsen for U15-holdet.

- I anden halvleg gør vi mange af de ting, vi havde aftalt, at vi ikke skulle. Mange berøringer og attituden faldt. Og da vi kommer bagud, falder attituden yderligere. Men vi kommer tilbage, siger Oliver Lundgaard.

Annonce
Vi fokuserer ikke vildt meget på resultaterne. Det er udviklingen, der er afgørende, og så kommer resultaterne som regel.

Oliver Lundgaard, træner for KoldingQs U15-hold

Boldpiger og borgmester

Scoringen af Malou Frisk i overtiden betød, at kampen skulle afgøres på straffe, og her startede Kolding med en afbrænder. Derefter snuppede Koldings anfører og målmand, Maja Poulsen, to skud, og Kolding skød resten i kassen og kunne derefter løfte pokalen og fejre sejren med en tur forbi McDonald's, som er blevet en tradition, når de har sejret.

- Uanset om vi havde vundet eller ej, så havde pigerne fået en oplevelse. Vi har gjort lidt ekstra ud af det. Der var boldpiger, en speaker og borgmesteren overrakte medaljen. Der var masser af forældre, der havde bakket op, så pigerne fik en god oplevelse, siger Oliver Lundgaard, der selv står tilbage med en god fornemmelse.

- Der var knap 500 gæster. Det er fedt at spille foran så mange. Det var sådan en rigtig pokalkamp med mange nerver, men vi fik styr på det, siger Oliver Lundgaard, der også glæder sig over, at U18 sejrede tirsdag aften, og det er ikke helt tilfældigt, at begge hold går hele vejen.

- Vi er meget udviklingsorienterede i klubben. Nogle gange træner spillerne med nogle, der er bedre og andre gange nogle, der er dårligere. Det vigtigste er at skabe et udviklingsmiljø – også på tværs af årgangene. Vi fokuserer ikke vildt meget på resultaterne. Det er udviklingen, der er afgørende, og så kommer resultaterne som regel, siger Oliver Lundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce