Annonce
Tarm

Dobbelt så mange vil være markedsføringsøkonomer i Skjern

Markedsførinmgsøkonom-uddannelsen i Skjern åbnede i 2018 med 10 studerende. Nu er der 20 ansøgere. PR-foto: Lisbeth Birkmose

SKJERN: Fredag var sidste frist for at søge ind på en videregående uddannelse, og da tilmeldingen lukkede klokken 12, var der optimisme at spore hos Erhvervsakademi MidtVest, der udbyder markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern. Her var der nemlig dobbelt så mange ansøgere som sidste år, hvor 10 begyndte på det første hold, der blev åbnet. Det betyder at der bliver et hold efter sommerferien, og rektor Henriette Slebsager er fyldt med taknemmlighed over den opbakning, som erhvervsrådet, kommunen og erhvervslivet har givet til uddannelsen i det år, der er gået.

- Hvis ikke der var den opbakning, så tror jeg slet ikke, det havde kunnet lade sig gøre, siger hun.

- Og for de unge er det et vigtigt signal om, at der er nogle, der vil dem noget i området, og det skal de sætte pris på, fastslår Henriette Slebsager.

Fredag den 26. juli får ansøgerne besked, om de er blevet optaget på uddannelsen, og Henriette Slebsager håber på, at der kommer endnu flere studerende til markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern, når det sålkaldte efteroptag går i gang. Det er for studerende, der ikke har fået den uddannelse, de har søgt, og som derfor går på jagt efter et alternativ.

Markedsføringsøkonom-uddannelsen har til huse på Innovest i Skjern og samarbejder med afdelingen i Herning. Uddannelsen er for dem, der har lyst til at arbejde med salg og markedsføring. Erhvervslivet i området har været medvirkende til at uddannelsen er kommet til Skjern, ligesom der er et tæt samarbejde med erhvervslivet. Uddannelsen kom til Skjern, da den daværende regering lavede sin store udflytningsplan.

Alt i alt har 700 søgt ind på de 14 uddannelser, som Erhvervsakademi MidtVest har i kataloget, og det vækker tilfredshed hos erhvervsakademiet, som nu skal til at gennemgå de mange ansøgninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce