Annonce
Sydjylland

Dobbeltdrab på Sjælland: Den ene kvinde er fra Varde

Blomster og lys lagt ved gerningssteder for kvindemordet i Kundby, lørdag den 16. november 2019. En 39-årig mand skal sidde varetægtsfængslet indtil foreløbig 12. december sigtet for tidligt fredag morgen at have dræbt to kvinder med "et hidtil ukendt antal knivstik" i henholdsvis Ruds Vedby og Kundby. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Den ene af kvinderne, som fredag morgen blev fundet dræbt i Kundby på Sjælland, er oprindeligt fra Varde. Den mistænkte i sagen, en 39-årig mand, er blevet varetægtsfængslet i omkring fire uger.

Drab: Den ene af kvinderne, som fredag morgen blev fundet dræbt på Sjælland, er fra Varde. Ifølge B.T. er der tale om en 35-årig kvinde, som hedder Jeanette Rømer Hansen.

Fredag morgen rykkede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi ud til to adresser i henholdsvis Ruds-Vedby og Kundby. I Ruds-Vedby fandt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en dræbt 31-årig kvinde.

I Kundby fandt Vestsjællands Politi 35-årige Jeanette Rømer Hansen, som ifølge sigtelsen skulle være dræbt fredag morgen omkring klokken 6 efter et ukendt antal knivstik.

Jeanette Rømer Hansen er oprindeligt fra Varde, men er senere flyttet til Kundby. Ifølge B.T. har hun tidligere været kærester med den mistænkte i sagen, 39-årige Martin Degn. Han blev anholdt klokken 06.07 fredag morgen.

Annonce
Politi og teknikere arbejder i Kundby. To kvinder er fundet dræbt på adresser i henholdsvis Ruds Vedby og Kundby på Sjælland fredag den 15. november 2019. En 39-årig mand er anholdt i sagen. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Varetægtsfængslet

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi var det Martin Degn selv, der 04.30 tilkaldte politiet efter drabet på den 31-årige kvinde, Line Messerschmidt, som ifølge B.T. er søster til folketingsmedlem Morten Messerschmidt. Politiet forsøgte at tale ham væk fra adressen, så der kunne foretages en anholdelse, men mistede forbindelsen til den pågældende.

- Den næste gang, vi hører fra den mistænkte, bekræfter han over for os, at der er begået noget nyt, fortæller Brian Bang-Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi på et pressemøde fredag.

Martin Degn er ifølge B.T. blevet varetægtsfængslet indtil den 12. december, fordi der er begrundet mistanke om, at den mistænkte er skyldig i vold med døden til følge samt drab. Selv har den 39-årige nægtet sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge.

Anklager har anmodet om, at den 39-årige skal mentalundersøges.

Der er ikke navneforbud i sagen, og de pårørende til de dræbte er underrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce