Annonce
Varde

Dobbeltspor er klar til cyklister udenfor Ansager

Forstander på Kvie Sø Efterskole, Lars Lærkesen Holm, udvalgsformand Preben Friis-Hauge og formand for Ansager Byudvikling, Frank Sørensen, klippede snoren til den nye cykelsti. PR-foto
Så fik Kvie Sø Efterskole og Ansager de ønskede 1,5 kilometer cykel- og vandresti.

Ansager: Så blev den dobbeltrettede cykelsti langs med Tiphedevej officielt indviet.

Det skete forleden i corona-venlig stil med få medvirkende.

Udvalgsformand Preben Friis-Hauge fortalte om hele forløbet omkring den ønskede cykelsti, og allerede under arbejdet med at anlægge cykelstien har det vist sig, hvor stor efterspørgslen har været. Da der var lagt grus, blev den straks benyttet af både gående og løbende, fortalte han i sin tale.

Annonce
Under den officielle indvielse af cykelstien kom en gruppe cyklister forbi og kunne bidrage til festlighederne. PR-foto

Ansager Byudvikling har haft stor andel i stien, og tilbage i 2016 blev der besluttet og lavet deklaration for en vandresti. Efter Kvie Sø Efterskole kom til, blev der lavet en aftale om en sti langs med Tiphedevej fra rundkørslen, forbi efterskolen og til Kvie Sø.

Jorden blev købt ved ekspropriation, og i september i år blev aftalen lavet med Nr. Nebel Entreprenørforretning, som havde første spadestik den 29. september.

Den dobbeltrettede cykelsti, som er 1,5 kilometer lang, er anlagt et stykke fra Tiphedevej, og det er helt med vilje. Det sker for at øge trygheden og sikkerheden for de bløde trafikanter, og så er stien også anlagt på en måde, så den kan holdes fri om vinteren. Bredden er 2,5 meter, så Varde Kommunens driftsafdeling kan bruge maskiner, når vinteren kræver besøg af en sneplov og saltning.

I corona-stil var indvielsen begrænset til otte medvirkende - inklusiv fotografen af billedet her. PR-foto

I rabatten langs cykelstien er der tænkt på biodiversiteten. Der bliver til foråret sået en blomsterblanding, så der er noget til dyrelivet, og så er der en smuk sidegevinst til stitrafikanterne.
Frank Sørensen fra Ansager Byudvikling og forstander Lars Lærkesen Holm fra Kvie Sø Efterskole var blandt de øvrige talere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce