Annonce
Sydjylland

Dokumentar følger JV-journalist på valgdagen: Mathias blev mødt af en lukket dør hos Stram Kurs

Mathias Overgaard (t.h.) har en af hovedrollerne i DR-dokumentaren "Ryd Forsiden", som følger hans arbejde på JydskeVestkystens nyhedsredaktion. På billedet lykønsker avisens chefredaktør, Mads Sandemann, der også deltager i serien, Mathias Overgaard, da han sammen med journalist Rasmus Just tidligere på året vandt avisens interne pris, von Westen, for årets journalistiske projekt. Det skete for dækningen af forholdene på VUC Syd. Arkivfoto: Jacob Schultz
Søndag viser DR andet afsnit i dokumentarserien "Ryd Forsiden", hvor JydskeVestkystens journalist Mathias Overgaard har en af hovedrollerne. I afsnittet følger vi ham på Christiansborg, hvor han for første gang skal dække et folketingsvalg. Her kommer han på overarbejde i forsøget på at lande en historie om Stram Kurs.
Annonce

Dokumentar: Søndag aften ruller andet afsnit i dokumentar-serien "Ryd Forsiden" over skærmen på DR1. Her kan seerne endnu engang få et unikt indblik i journalisternes hverdag på både JydskeVestkysten, Information og Berlingske.

Søndagens afsnit står i folketingsvalgets tegn, og det skaber hektiske tilstande på samtlige redaktioner.

På valgdagen følger dokumentaren JydskeVestkystens journalist Mathias Overgaard fra avisens nyhedsredaktion, der dækker hele landsdelen. Han skal for første gang dække et folketingsvalg.

Kameraret følger i nyhedsjournalistens fodspor på Christiansborg i kampen for at få en historie om partiet Stram Kurs i hus. Det skal dog vise sig ikke at være helt lige til, da han og det resterende pressekorps bliver mødt af en lukket dør hos partiet.

-Det var kaotisk og nervepirrende, om man fik det hjem, man skulle. Meget af tiden gik med at stå uden for døren og vente på Rasmus Paludan, og da han så endelig kom, stod jeg det forkerte sted, så jeg fik ikke nogen udtalelser fra ham, siger 27-årige Mathias Overgaard, som dog lykkedes med at få et af partiets andre spidskandidater i tale, så historien alligevel kunne ramme avisens spalter.

Ryd forsiden

- "Ryd Forsiden" er en dokumentarserie på tre afsnit produceret af Monday for DR.

- Andet afsnit sendes på DR1 søndag den 8. december klokken 20.00.

- Tredje og sidste afsnit sendes søndag den 15. december. Alle afsnit varer en time.

- Den 10. december kan du møde fire af dokumentarens hovedpersoner fra JydskeVestkysten, når JV-direkte slår dørene op til endnu et arrangement. Der vil blandt andet være mulighed for at stille spørgsmål til Mathias Overgaard, der i løbet af året dækkede den demensramte Frank Holst og familiens kamp mod den forfærdelige sygdom tæt. Arrangementet finder sted på Essen 16 i Kolding klokken 16.00-17.30 . Arrangementet er gratis for abonnenter. Øvrige kan købe billetter på nembillet.dk.

Annonce

Meget er skåret fra

Debuten som valgreporter blev ikke mindre nervepirrende af at have et kamera i nakken.

- Man vidste, at hvis man dummede sig, så kom det ud på landsdækkende tv. Men den aften var så intens, at jeg næsten glemte, at jeg også blev filmet, siger Mathias Overgaard, som også brugte meget af valgdagen på at dække Liberal Alliance, selvom det ikke er kommet med i afsnittet. Generelt mener han, det er vigtigt, at seerne husker, at udsendelsen kun give et lille indblik i virkeligheden på en nyhedsredaktion.

- Serien giver et retvisende billede af situationen med Stram Kurs, men det var jo kun en lillebitte brøkdel af, hvad der foregik den aften.

Første afsnit fulgte Mathias Overgaards dækning af historien om demensramte Frank og konen Anja. Og han er glad for, at dokumentaren viser et bredt billede af de opgaver, journalister kan kaste sig over i det daglige.

- Valgdækningen var nok mere mit naturlige habitat, og det er et bedre eksempel på den journalistik, man typisk laver på en nyhedsredaktion, siger journalisten, der i dag arbejder på Jysk Fynske Mediers fællesredaktion, avisen Danmark.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Øllebrødsslam fra Kolding Fjord kan ikke bruges til noget - fastslår rådgiver i klapansøgning til Miljøstyrelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce