Annonce
Sydjylland

Dokumentar går bag kulissen på JV: Sys og Lotte afslørede massivt økonomisk rod i kommune

Sys Andersen (tv) er journalist hos JydskeVestkysten i Kolding. I en ny dokumentarserie på DR kan man i første afsnit følge hende og kollega Lotte Højstrøms afsløringer af skandaler på skoleområdet i Kolding Kommune. Foto: Søren Gylling
Nu kan du komme helt tæt på hverdagen for JydskeVestkystens journalister. Avisen har en af hovedrollerne i DR's store nye dokumentarserie "Ryd Forsiden," der har premiere søndag. I første afsnit følger vi Sys Andersen, som sammen med sin kollega, Lotte Højstrøm, afslørede et kæmpemæssigt overforbrug i Kolding Kommune.
Annonce

Dokumentar: Søndag aften bliver det muligt at komme med helt ind i det journalistiske maskinrum på JydskeVestkysten. Her ruller første afsnit af dokumentarserien "Ryd Forsiden" over skærmen på DR.

I tre timelange afsnit skildrer kanalen den journalistiske hverdag på JydskeVestkysten, Information og Berlingske, hvor seeren kan få et unikt indblik i nyhedernes tilblivelse.

I serien kommer vi med helt tæt på journalisternes op- og nedture, når store dilemmaer skal vendes på redaktionerne, og når en ny praktikant får debut på forsiden og efterfølgende modtager dødstrusler i indbakken.

Hos JydskeVestkysten har kameraerne fulgt med på sidelinjen siden februar 2019 på redaktionen i Kolding samt på nyhedsredaktionen, der dækker hele landsdelen.

Ryd forsiden

- "Ryd Forsiden" er en dokumentarserie på tre afsnit produceret af Monday for DR.

- Første afsnit sendes på DR1 søndag den 1. december klokken 20.00.

- Andet og tredje afsnit sendes henholdsvis søndag den 8. og søndag den 15. december. Alle afsnit varer en time.

- Den 10. december kan du møde fire af dokumentarens hovedpersoner fra JydskeVestkysten, når JV-direkte slår dørene op til endnu et arrangement. Der vil blandt andet være mulighed for at stille spørgsmål til Sys Andersen, der sammen med sin kollega i løbet af året afslørede massive ledelsesmæssige og økonomiske problemer i Kolding Kommunes skoleforvaltning. Arrangementet finder sted på Essen 16 i Kolding klokken 16.00-17.30 . Arrangementet er gratis for abonnenter. Øvrige kan købe billetter på nembillet.dk.

Annonce

Afsløringer i Kolding

I første afsnit, der har fået titlen "Dødstrusler og deadlines", er særligt journalist Sys Andersen fra redaktionen i Kolding i fokus.

Hun står sammen med kollega Lotte Højstrøm bag en lang række afsløringer af massivt økonomisk rod og ledelsesmæssige problemer i skoleforvaltningen i Kolding Kommune i løbet af året. Og det undersøgende arbejde med sagen er blevet fanget på kamera.

- Det har været sjovt at prøve at være på den anden side. Specielt i starten tænkte jeg meget over, at jeg havde et kamera i nakken, men man glemmer det med tiden, når man bliver opslugt af sit arbejde.

Belysningen af det skandaleramte skoleområde i Kolding har fyldt meget i JydskeVestkystens spalter i 2019. Sys Andersen, som har været på avisen siden 1995, har blandt andet været med til at afdække et massivt overforbrug på 29 millioner kroner over tre år, og det har ført til flere fyringer.

- Sagen her er jo et godt eksempel på den form for klassisk journalistisk arbejde, som vi er sat i verden for lave, siger Sys Andersen, som er glad for, at seerne nu får mulighed for at få et indblik i arbejdet som lokaljournalist.

- Lokaljournalister er jo dem, som sidder tættest på dem, der udøver magten, og som er tættest på alt det, der vedrører dig, mig og din nabo. Hvis vi ikke var her, og der kun var de landsdækkende aviser, ville sådan en historie om rod i økonomien i en kommune jo aldrig komme frem i lystet.

Sys Andersen (tv) og Lotte Højstrøm fra JydskeVestkystens redaktion i Kolding blev kåret til at have lavet månedens bedste journalistik for deres afsløringer på skoleområdet i Kolding Kommune. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Øllebrødsslam fra Kolding Fjord kan ikke bruges til noget - fastslår rådgiver i klapansøgning til Miljøstyrelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce