Annonce
Aabenraa

Dokumentarlørdag i NygadeHuset: Kvinder bruger deres tykke kroppe aktivistisk

Hvad er tykaktivisme? På lørdag kan du se dokumentaren “Fat Front” og møde Helene Jensen, der er med i den. Hun fortæller om, hvorfor sagen er vigtigt. Pressebillede
En række kvinder har fået nok af selvhad og skam og kalder sig stolt tykke. Nu slipper de deres deller og blævrende lår fri og bruger deres tykke kroppe aktivistisk.
Annonce

Aabenraa: “Fat Front” og “Kampen om Grønland” er lørdag fra kl. 13 til kl. 17.15 på programmet i NygadeHuset. Efter filmene fortæller Helene Jensen, der har deltaget i filmen "Fat Front", om tykaktivisme.

Dokumentaren “Fat Front” handler om kroppen, om kropspositivisme og om kampen for at være sig selv.

Helene Jensen er del af en revolution. En række kvinder har fået nok af selvhad og skam og kalder sig stolt tykke. Nu slipper de deres deller og blævrende lår fri og bruger deres tykke kroppe aktivistisk.

Samme dag kan man se filmen “Kampen om Grønland”, der er instrueret af danske Kenneth Sorento Dichmann. Han har fået kritik for at være en hvid instruktør, der laver en film om den unge generation af grønlændere, der er delt af spørgsmålet om uafhængighed.

“Kampen om Grønland” giver et indblik i Grønland midt i en brydningstid, hvor landet pludselig kommer på de internationale forsider, da Trump i en bemærkning foreslår at købe landet, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.


Kampen om Grønland” giver et indblik i Grønland midt i en brydningstid

Pressemeddelelse fra NygadeHuset


Efter filmen er der en Q&A med Susanne fra Grønlænder-koret. Hun vil fortælle om sin holdning til filmen, om en dansker kan lave en film om Grønland, og om hun møder fordomme i hverdagen.

Billetter kan købes på aabenraabib.dk. Det er også muligt at købe billet til de enkelte film. Tilmelding nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce