x
Annonce
Varde

Dokumentation: Her er pressemeddelelsen fra Ansager Skole

Ansager Skole. Arkivfoto: John Randeris
JydskeVestkysten bringer her uredigeret den pressemeddelelse, som forældrerepræsentanter på Ansager Skole har sendt.

Ansager Skoles underskud var på ca. 9% allerede i 2017. Men kommunen bad ikke om en redegørelse til politisk behandling. Der blev heller ikke grebet ind. Forvaltningen har orienteret, at der blev holdt opfølgende samtaler.

Ansager Skole trak i bremsen august 2018, hvor skolebestyrelsen insisterede på at se de reelle tal. Underskuddet har ikke accelereret siden. Det omtalte investeringsstop og uddannelsesstop har skolebestyrelsen ikke godkendt.

I forhold til at nedbringe gælden på 3-4 år har skolebestyrelsen ført til referat, at man ikke er enig.

Skolebestyrelsen vil træffe beslutninger med henblik på at nedbringe gæld, men der er stor fokus på kvalitet og trivsel for både børn og medarbejdere. Lige nu overvejes nyansættelser i forbindelse med elevtilgang.

Skolebestyrelsen har formelt ansvar for at godkende og føre tilsyn med skolens budget. Men det kræver jo at skolebestyrelsen bliver præsenteret for skolelederens forslag til budget 2018 og dermed også et evt. negativ årsresultat der skal overføres.

Det glæder os at udvalgsformanden anerkender, at det er skolelederen, der har det formelle ansvar for regnskabet. Men ansvaret stopper jo ikke her. Vi savner en anerkendelse af politikernes formelle ansvar for skolelederen, således at børn og medarbejdere ikke skal betale hele denne regning på 3-4 år. Vores tidligere skoleleder orienterede i november skolebestyrelsen om, at der var indgået en gensidig aftale omkring en fratrædelse. Forvaltningen havde rådet vores skoleder til ikke at udtale sig yderligere. En decideret fyring var skolebestyrelsen ikke bekendt med.

Vi har netop fået en ny skoleleder og på seneste særdeles konstruktive skolebestyrelses-møde viser antallet af opskrevne elever til næste skoleår hele 216 elever. Denne stigning på ca 10% er langt over prognosen og skyldes tilflytning og søgning fra et større geografisk område og vi håber politikerne vil understøtte den positive udvikling.

Politikerne kan måske med fordel overveje potentialet i, at konkretisere i hvilket omfang en skolebestyrelse skal have indsigt og indflydelse på budget-området. Således, at det ikke alene er forvaltningen der er afgørende.

Til sidst vil vi anbefale, at man skeler til Horsens Kommune, hvor et enigt udvalg netop har givet deres skoler afdragsfrihed, med henblik på opretholde kommunens mål for serviceniveau.

På vegne af forældre-repræsentanterne i Ansager Skolebestyrelse

Kitty Gamkinn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce