Annonce
Esbjerg

Dom: Fire års fængsel og udvisning for vold og voldtægt

En 36-årig statsløs asylansøger, som bor på asylcentret i Hviding, fik tirsdag en dom på fire års fængsel i sag om vold og voldtægt ved retten i Esbjerg. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
36-årig statsløs mand, som for fire år siden kom fra Kuwait til Danmark med familien, blev tirsdag ved retten i Esbjerg dømt for at have begået adskillige voldtægter mod sin hustru samt for vold i den mildere ende mod hustruen og tre af parrets børn.

ESBJERG: En 36-årig statsløs mand, Abdullah Salem Elenezi, som bor på asylcentret i Hviding, blev tirsdag klokken 16.30 af to betjente ledsaget fra retsbygningen på Esbjerg Havn til arresten, hvor han blev varetægtsfængslet.

Det var konsekvensen af en dom han modtog umiddelbart forinden: fire års ubetinget fængsel for adskillige tilfælde af voldtægt af sin hustru samt vold i mildere grad mod hustruen og parrets tre største børn.

Tirsdagens syv en halv time lange retsmøde var den foreløbige afslutning på en sag, hvor den 36-årige mand i store træk fik en straf i en størrelsesorden, som anklageren, Rie Johansen, plæderede for i sin procedure.

Modsat talte mandens beskikkede forsvarer, advokat Erik Høyer, for at manden skulle frifindes eller højest have en betinget straf, da forsvareren mente, at anklagemyndigheden ikke havde løftet bevisbyrden for, at manden skulle dømmes. Forsvareren betegnede også sagens anden hovedperson – hustruen – som aldeles utroværdig, som havde leveret en forklaring, der hverken var hoved eller hale i.

I konsekvens heraf valgte den dømte mand i samråd med sin forsvarer også straks at anke dommen til landsretten.

Annonce

Udvisning

Udover de fire års fængsel udvises den 36-årige statsløse mand også af Danmark med en bestemmelse om, at han har indrejseforbud for bestandig.

Familien har tidligere – i 2018 – fået endeligt afslag på at få asyl i Danmark. Hustruen, som nu vil skilles fra sin mand, bor med parrets fire børn på et krisecenter.

Lukkede døre

Det meste af kvindens forklaring om voldtægterne blev mandag holdt for lukkede døre, men inden dørene blev lukket i retten var det tydeligt, at kvinden var meget skræmt og rystende nervøs, da hun skulle afgive forklaring. Det skete, mens hendes mand, som hun i øvrigt har begæret skilsmisse fra, sad i et tilstødende lokale, så de to ikke fysisk mødte hinanden i retten.

Dommeren i sagen, Gitte Nymand Nielsen, fortalte efter domsafsigelsen, at der er tale om en enig domsmandsret, som lægger vægt på hustruens forklaring, som de finder troværdig. Hun slog samtidig fast, at hustruens forklaring er blevet bestyrket af de forklaringer parrets tre ældste børn har afgivet. Børnene afgav ikke forklaringer i retten, men via videoafhøringer, og alle tre børn fortalte, at de var blevet slået af faderen. Der var dog tale om slag i den meget milde ende af skalaen, og dommeren understregede derfor også, at dommen på de fire års fængsel er et resultat af adskillige voldtægter af hustruen, som er begået, mens familien har boet på asylcentre i Hampen, Kalundborg og Hviding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Et vindstød væltede træet

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce