Annonce
Esbjerg

Dom for grov vold: Sidste advarsel inden du ryger ud af landet

Tre mænd med tilknytning til grupperingen på Stengårdsvej er blevet fundet skyldige i grov vold mod en 32-årig mand. Retten mente dog ikke, at volden var en del af en bandekonflikt. Arkivfoto: Ludvig Dittmann.
En 20-årig mand med tyrkisk baggrund slap for udvisning af Danmark, da han og to andre mænd torsdag blev fundet skyldige i grov vold mod en 32-årig mand. Dommer Lisbeth Christensen advarede ham om, at næste gang falder hammeren.

Esbjerg: Dommer Lisbeth Christensen er normalt et stille væsen, men torsdag havde hun den advarende pegefinger og den store moralprædiken fremme, da der faldt dom i en sag, hvor tre mænd med var tiltalt for grov vold mod en 32-årig mand på Stengårdsvej i august sidste år.

De tre mænd på henholdsvis 18, 20 og 22 år var tiltalt for at have været en del en gruppe på mindst seks personer, der overfaldt den 32-årige mand, da han kørte forbi på løbehjul.

Han blev hevet ind på et område med en bakke, hvor han fik to knytnæveslag. Herfra flygtede han med seks personer i hælene, indtil han blev påkørt af en mand på scooter ved en af blokkene på Stengårdsvej. Her fik han mindst et slag med en kæp, flere slag og spark,  peberspray i ansigtet og blev påkørt igen af scooteren.

Annonce

Retten fandt det på baggrund af  videooptagelser og vidneforklaringer bevist, at de tre mænd var en del af overfaldsgruppen.

Genkendt

Den 22-årige erkendte som den eneste at have været til stede, men nægtede at have deltaget i volden. Det mente retten dog ikke blev understøttet af overvågningsbillederne. Den 20-årige blev genkendt som manden, der kørte scooteren, og den 18-åriges DNA blev fundet på den kæp, som var blevet brugt ved overfaldet.

På den baggrund fandt retten de tre skyldige i grov vold i forening, men til gengæld blev volden ikke henført under paragraf 81 A, den såkaldte bandeparagraf, der som udgangspunkt automatisk fordobler straffen.

De tre mænd har alle en tilknytning til grupperingen på Stengårdsvej, men der var ikke ført bevis for, at det 32-årige offer skulle have tilknytning til en rivaliserende gruppe, selv om han har bopæl i Kvaglund.

På den baggrund slap de tre med forholdsvis beskedne domme på henholdsvis 6, 8 og 11 måneders fængsel, den 18-årige fik den mildeste dom, mens den 22-årige fik 8 måneder.

Annonce

Opsang

Den 20-årige mand fik 11 måneders fængsel, og det var ham, som dommer Lisbeth Christensen havde en opsang til.  Han var nemlig sammen med den 18-årige af anklagemyndigheden påstået udvist af Danmark. Overfaldet fandt sted samme dag, som han blev løsladt fra Nyborg Statsfængsel.


Hvis jeg var dig, ville jeg tage det her meget alvorligt.

Lisbeth Christensen, dommer.


- Du har to tidligere betingede udvisninger, og du balancerer lige på kanten. Du bliver reddet af, at meget af den kriminalitet, du har begået, er lavet mens du var under 18 år. Hvis jeg var dig, ville jeg tage det her meget alvorligt. Flyt væk fra Esbjerg og det miljø, du befinder dig i, og tænk over, hvad du vil bruge dit liv på. Tænk over, om du vil være her i Danmark eller ej. Det er sidste advarsel nu, ender du her i retten en gang til for lignende kriminalitet, kan du meget vel blive udvist, lød de gode råd fra dommer Lisbeth Christensen til den 20-årige, der forsikrede, at han tog situationen meget alvorligt.

Hans forsvarer Mette Grith Stage erklærede sig efter dommen tilfreds med, at hendes klient slap for udvisning, og hun fandt ikke dommerens løftede pegefinger for upassende.

- Jeg har faktisk selv sagt noget lignende til ham, sagde hun tørt.

Dommene

Den 22-årige mand blev desuden dømt for narkokørsel, kørsel uden førerret, besiddelse af en peberspray  og besiddelse af en lille mængde hash. 

Han blev ud over de 8 måneders fængsel frakendt retten til at køre bil i tre år.

Den 20-årige mand blev også dømt for to overtrædelser af et opholdsforbud.

Den 20-årige valgte at modtage sin dom. 

De to andre tiltalte var ikke selv til stede ved domsafsigelsen, så det er uvist, om de ønsker at kære deres domme til landsretten

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Tidligere kendt advokat skyder penge i lokal iværksætters lejeeventyr

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

Rodebutikken EfB fik en tiltrængt succesoplevelse: Odense Atletikstadion blev til Winfield Road

Varde For abonnenter

To bloddonorer på fire ben: Vidste du, at menneskets bedste ven redder hundeliv?

Esbjerg

Nettet koger: Se hvad 30 rasende og fortvivlede fans mener om EfB-balladen

Livsstil

Deres far blev ramt af et lyn: Torsdag løb sønnerne fra de fleste

Kolding

Ombejlede Asgreen blev hyldet efter succes-sæson: - Man skal huske at være god til at sige nej nogle gange

Haderslev For abonnenter

Bombetrusler: Der blev også skrevet en trussel mod Cliff Richard-koncerten på Gram Slot

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Ford-forhandler med utraditionelt jobopslag: Ikke nemt at skaffe en mekaniker

Sønderborg

Lokalt ejendomsselskab har købt sydalsisk kro: Planer om at bygge om

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Sønderjylland For abonnenter

Musikeren Kasper Buch blev ramt af angst, men det forhindrer ham ikke i at gå på scenen: - Det handler om at blive ven med sin angst

Sydjylland For abonnenter

Lærere holder mund, når elever slår dem: - Det er voldsomt tabubelagt

Nordtyskland

Viruseksplosion: Pludselig er Flensborg blandt de mest smitteplagede byer i Tyskland

Annonce