Annonce
Esbjerg

Dom for grov vold: Sidste advarsel inden du ryger ud af landet

Tre mænd med tilknytning til grupperingen på Stengårdsvej er blevet fundet skyldige i grov vold mod en 32-årig mand. Retten mente dog ikke, at volden var en del af en bandekonflikt. Arkivfoto: Ludvig Dittmann.
En 20-årig mand med tyrkisk baggrund slap for udvisning af Danmark, da han og to andre mænd torsdag blev fundet skyldige i grov vold mod en 32-årig mand. Dommer Lisbeth Christensen advarede ham om, at næste gang falder hammeren.

Esbjerg: Dommer Lisbeth Christensen er normalt et stille væsen, men torsdag havde hun den advarende pegefinger og den store moralprædiken fremme, da der faldt dom i en sag, hvor tre mænd med var tiltalt for grov vold mod en 32-årig mand på Stengårdsvej i august sidste år.

De tre mænd på henholdsvis 18, 20 og 22 år var tiltalt for at have været en del en gruppe på mindst seks personer, der overfaldt den 32-årige mand, da han kørte forbi på løbehjul.

Han blev hevet ind på et område med en bakke, hvor han fik to knytnæveslag. Herfra flygtede han med seks personer i hælene, indtil han blev påkørt af en mand på scooter ved en af blokkene på Stengårdsvej. Her fik han mindst et slag med en kæp, flere slag og spark,  peberspray i ansigtet og blev påkørt igen af scooteren.

Annonce

Retten fandt det på baggrund af  videooptagelser og vidneforklaringer bevist, at de tre mænd var en del af overfaldsgruppen.

Genkendt

Den 22-årige erkendte som den eneste at have været til stede, men nægtede at have deltaget i volden. Det mente retten dog ikke blev understøttet af overvågningsbillederne. Den 20-årige blev genkendt som manden, der kørte scooteren, og den 18-åriges DNA blev fundet på den kæp, som var blevet brugt ved overfaldet.

På den baggrund fandt retten de tre skyldige i grov vold i forening, men til gengæld blev volden ikke henført under paragraf 81 A, den såkaldte bandeparagraf, der som udgangspunkt automatisk fordobler straffen.

De tre mænd har alle en tilknytning til grupperingen på Stengårdsvej, men der var ikke ført bevis for, at det 32-årige offer skulle have tilknytning til en rivaliserende gruppe, selv om han har bopæl i Kvaglund.

På den baggrund slap de tre med forholdsvis beskedne domme på henholdsvis 6, 8 og 11 måneders fængsel, den 18-årige fik den mildeste dom, mens den 22-årige fik 8 måneder.

Annonce

Opsang

Den 20-årige mand fik 11 måneders fængsel, og det var ham, som dommer Lisbeth Christensen havde en opsang til.  Han var nemlig sammen med den 18-årige af anklagemyndigheden påstået udvist af Danmark. Overfaldet fandt sted samme dag, som han blev løsladt fra Nyborg Statsfængsel.


Hvis jeg var dig, ville jeg tage det her meget alvorligt.

Lisbeth Christensen, dommer.


- Du har to tidligere betingede udvisninger, og du balancerer lige på kanten. Du bliver reddet af, at meget af den kriminalitet, du har begået, er lavet mens du var under 18 år. Hvis jeg var dig, ville jeg tage det her meget alvorligt. Flyt væk fra Esbjerg og det miljø, du befinder dig i, og tænk over, hvad du vil bruge dit liv på. Tænk over, om du vil være her i Danmark eller ej. Det er sidste advarsel nu, ender du her i retten en gang til for lignende kriminalitet, kan du meget vel blive udvist, lød de gode råd fra dommer Lisbeth Christensen til den 20-årige, der forsikrede, at han tog situationen meget alvorligt.

Hans forsvarer Mette Grith Stage erklærede sig efter dommen tilfreds med, at hendes klient slap for udvisning, og hun fandt ikke dommerens løftede pegefinger for upassende.

- Jeg har faktisk selv sagt noget lignende til ham, sagde hun tørt.

Dommene

Den 22-årige mand blev desuden dømt for narkokørsel, kørsel uden førerret, besiddelse af en peberspray  og besiddelse af en lille mængde hash. 

Han blev ud over de 8 måneders fængsel frakendt retten til at køre bil i tre år.

Den 20-årige mand blev også dømt for to overtrædelser af et opholdsforbud.

Den 20-årige valgte at modtage sin dom. 

De to andre tiltalte var ikke selv til stede ved domsafsigelsen, så det er uvist, om de ønsker at kære deres domme til landsretten

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Planklagenævnet jorder klager over kommunal håndtering af omstridt højhus i Esbjergs bykerne: Bygherrer klar til næste fase

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Trist diskoteksejer om udsigt til lukning: - Vi havde ellers lige lagt åbningstiderne ud på Facebook for resten af måneden

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Sydjylland

Inden aftenens pressemøde - 6629 nye smittede er ny rekord for hele pandemien: Men her i landsdelen er smitten faldet i syv ud af ti kommuner

Forsvarsministeriet har overforbrug i milliardklassen

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg

Nye coronarestriktioner på vej: På Tobakken bider de negle og frygter det værste, Musikhuset ser ud til at slippe i denne omgang

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Varde

Lægen vil  vaccinere så mange som muligt: - Men jeg vil ikke missionere over for vaccineskeptikerne

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Sport

Masser af roser til alderspræsidenten: Vild, vanvittig og bare helt fantastisk

Annonce