Annonce
Esbjerg

Dom: Udvisning og lange fængselsstraffe i sag om narkohandel ved Tjæreborg

Fire mænd er ved retten i Esbjerg blevet dømt i en sag om narkohandel fra en lejlighed uden for Tjæreborg. Den ene mand blev dog udelukkende dømt for at have kørt en bil, hvori der var godt 200 gram hash. Foto: Jacob Schultz
En 25-årig mand er blevet dømt til udvisning af Danmark og fængsel i et år og ni måneder, og to mænd på 23 år skal i fængsel i halvandet år for deres roller i en sag om organiseret salg af hash og kokain.

Esbjerg: Det var ifølge retten tre mænd på henholdsvis 25, 23 og 23 år, der stod bag organiseret salg af narkotika fra en afsidesliggende lejlighed ved Tjæreborg i slutningen af sidste år.

En fjerde mand på 25 år var ligeledes tiltalt, men domsmandsretten fandt det ikke bevist, at han havde en aktiv rolle i forretningen. Han blev alene idømt en straf på 60 dages fængsel for at have transporteret hash.

De fire var tiltalt for besiddelse og af 200 gram kokain og mindst 420 gram hash, hvoraf dele af stoffet allerede var blevet solgt.

Annonce

I december 2020 fandt politiet først udenfor lejligheden et lager med 83,2 gram hash fordelt på 20 poser, og små 5 gram kokain fordelt på 3 poser samt nogle joints.

Ransagning

Fem dage senere ransagede politiet lejligheden og fandt godt 170 gram kokain pakket i 205 poser samt hash i poser og færdigrullede joints.

Under ransagningen ankom en bil med de fire tiltalte, og i bilen blev der fundet 107 gram hash fordelt i poser og en plade med 100 gram hash.

I lejligheden fandt politiet også 23.000 kroner i kontanter og en række mobiltelefoner, hvoraf nogle efter politiets opfattelse var blevet brugt til narkohandel, og en af dem indeholdt et ”kundekartotek”

23-årige Søren Sung Frahm erkendte på et tidspunkt, at stofferne tilhørte ham, mens de tre andre mænd nægtede at have noget med forretningen at gøre, men de erkendte at kende den 23-årige, og at de kom i lejligheden af og til for at købe hash og ryge joints.

Anklager Maja Uller antydede, at de fire havde aftalt at gøre Frahm til syndebuk og lade ham tage hele skraldet, måske fordi de tre andre risikerede at blive udvist fra landet.

Domsmandsretten med dommer Lisbeth Christensen i spidsen var enig med anklageren og så bort fra deres forklaringer om at Frahm havde været alene om foretagendet og fandt således også 25-årige Valentino Beganovic og 23-årige Ertugrul Bozdemir skyldige i i forening at have besiddet og solgt hash og kokain.

Annonce

Lejligheden var vigtig

- Vi har lagt stor vægt på lejligheden, der fungerede som et fjernlager til opbevaring af narko. Hvem havde relation til stedet? Der blev brugt et falsk navn på lejekontrakten, men telefonnummeret var Valentinos, og han havde ved sin anholdelse også en nøgle til lejligheden. Ertugruls DNA blev fundet på poser med stoffer i lejligheden, og alt i alt er der mange indicier, der også knytter Valentino og  Ertugrul til lejligheden og remedier i lejligheden. Og at der var tale om en kort lejeperiode, og at alt stof var pakket i portioner viser, at alt var beregnet til salg, lød det blandt andet, da Lisbeth Christensen læste dommen op.

At der var tale om en kort lejeperiode, og at alt stof var pakket i portioner viser, at alt var beregnet til salg

Lisbeth Christensen, dommer.

Valentino Beganovic, Ertugrul Bozdemir og Søren Sun Frahm fik alle en straf på halvandet års fængsel, og Beganovic fik lagt tre måneder oveni, som var betinget fra en tidligere dom.

Han blev også idømt udvisning fra Danmark med indrejseforbud i seks år. Han har et barn på fem år i Danmark, men retten mente, at det vejer tungere, at han er tidligere straffet, tidligere har fået en betinget udvisning, og at der er betydelig risiko for, at han vil begå ny kriminalitet.

Beganovic har statsborgerskab i Bosnien Hercegovina, men er født og opvokset i Danmark.

Annonce

Advarsler

Ertugrul Bozdemir og den 25-årige mand, der blev idømt 60 dages fængsel, blev begge tildelt en advarsel om udvisning.

Dommen blev afsagt foran måbende og grædende medlemmer fra de fires familier, og også forsvarer Stina Borup, der ved domsafsigelsen repræsenterede tre af de tiltalte, udtrykte overraskelse over de hårde domme.


Ankemulighed

Alle fire tiltalte i sagen udbad sig betænkningstid med hensyn til en mulig anke af dommene til Vestre Landsret.

Valentino Beganovic kan vælge alene at anke sin udvisningsdom. 

De har alle siddet varetægtsfængslet siden december 2020.


_

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg skal gøre alt for at tage Sandra Toft på ordet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Annonce