Annonce
Læserbrev

Domea Ølgod oplever mangel på almene lejeboliger i Ølgod

Læserbrev: Der er efterspørgsel på ledige almene boliger i Ølgod, hvor selskabet har opskrevet 230 interesserede på ventelisten. Selskabet har i alt 230 almene lejeboliger i Ølgod, hvor kun ganske få er ledige mellem fra- og indflytning.

Selskabet har været i kontakt med erhvervsdrivende i Ølgod, som efterlyser lejeboliger til deres medarbejderne, hvor medarbejderne i dag pendler til og fra arbejdspladsen fra andre kommuner.

Domea Ølgod har dog udfordringer med at udleje selskabets almene boliger i Tistrup, hvor interessen er dalende og efterspørgslen nærmest ikke er eksisterende.

Data fra Danmarks Statistik viser en negativ borgertilvækst på -63 for Ølgod by for år 2018–2019.

Mangel på ledige almene boliger i Ølgod by har effekt på den negative borgertilvækst, hvor forskellen mellem udbuddet af ledige almene lejeboliger i forhold til efterspørgslen må anses som et klart tegn på mangel af almene lejeboliger i Ølgod.

Domea Ølgod har gennem det sidste år undersøgt flere byggemuligheder i Ølgod by. Og selskabet er klar til at opføre flere almene boliger på rette sted, så flere borgere får mulighed for at bosætte sig i en almen lejebolig i Ølgod.

Annonce
Per Lønborg Andersen. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce