Annonce
Læserbrev

Domea Ølgod oplever mangel på almene lejeboliger i Ølgod

Læserbrev: Der er efterspørgsel på ledige almene boliger i Ølgod, hvor selskabet har opskrevet 230 interesserede på ventelisten. Selskabet har i alt 230 almene lejeboliger i Ølgod, hvor kun ganske få er ledige mellem fra- og indflytning.

Selskabet har været i kontakt med erhvervsdrivende i Ølgod, som efterlyser lejeboliger til deres medarbejderne, hvor medarbejderne i dag pendler til og fra arbejdspladsen fra andre kommuner.

Domea Ølgod har dog udfordringer med at udleje selskabets almene boliger i Tistrup, hvor interessen er dalende og efterspørgslen nærmest ikke er eksisterende.

Data fra Danmarks Statistik viser en negativ borgertilvækst på -63 for Ølgod by for år 2018–2019.

Mangel på ledige almene boliger i Ølgod by har effekt på den negative borgertilvækst, hvor forskellen mellem udbuddet af ledige almene lejeboliger i forhold til efterspørgslen må anses som et klart tegn på mangel af almene lejeboliger i Ølgod.

Domea Ølgod har gennem det sidste år undersøgt flere byggemuligheder i Ølgod by. Og selskabet er klar til at opføre flere almene boliger på rette sted, så flere borgere får mulighed for at bosætte sig i en almen lejebolig i Ølgod.

Annonce
Per Lønborg Andersen. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce