Annonce
112

Domea-byggeri i Christiansfeld endelig sat igang: Hvor det gamle møder det nye

Det første spadestik var egentlig den første del af nedrivningen. Det første, der blev fjernet, var mursten fra den gamle gymnastiksal. Det blev mødt af klapsalve fra de fremmødte. Foto: Peter Leth-Larsen
Der var skruet op for nostalgien til opstart af byggeri i Christanfseld, hvor Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding ombygger og renoverer Christiansfelds gamle drengeskole og opfører fire nye bygninger. Byggeriet er endelig i gang efter års forsinkelser.
Annonce

Christiansfeld: - Man vil bo, hvor der er historie, men også hvor der er nyt.

Sådan lød det onsdag eftermiddag fra projektudviklingschef fra Domea.dk, Louise Pram, til opstart af det byggeri, hvor Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding ombygger og renoverer Christiansfelds gamle drengeskole og opfører fire nye bygninger.

Byggeriet er endelig sat igang, efter det er blevet udsat ad flere omgange. Boligerne har ladet vente på sig, fordi Domeas forrige rådgiver og arkitekten på vinderbyggeriet forlod projektet i starten af 2018.

De i alt 29 kommende familieboliger forventes nu at være klar til indflytning i slutningen af 2020.

Omkring 40 personer var mødt op til første spadestik for at mindes det gamle og samtidig byde det nye velkommen. Mange af de fremmødte havde enten gået på skolen eller er skrevet op til en af de nye familieboliger.

- Min kone og jeg er kommet, fordi vi er skrevet op til en bolig, men også fordi jeg har været skoleleder her i ni år, så det er spændende at se det ryge ned, fortæller H.C. Jensen.

Stemningen var i top til begivenheden, hvor der var sat telt op, købt sodavand, øl, kaffe og sandwich til de cirka 40 fremmødte, der ivrigt snakkede og grinede sammen, selvom Christiansfeld skulle sige farvel til en del af dens historie. Folk var spændte på at se, hvad det nye byggeprojekt kommer til at betyde for byen.

- Netop fordi, Christiansfeld er en del af vores allesammens kulturarv, så er det ekstra spændende at se byen i udvikling, siger 72-årige Jan Ålykke fra Kolding.

Der blev holdt taler i den gamle gymnastiksal, inden byggeriet/nedrivningen blev sat igang. - Projektet her er et eksempel på, hvordan Christiansfeld kan være et sted, hvor gammelt møder nyt, sagde borgmester Jørn Pedersen (V). Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Nyt liv på stedet

Nogle sporadiske regnbyer skubbede begivenheden ind i den gamle gymnastiksal, hvor der nu kun var ribber tilbage langs væggene.

- Jeg håber, de glade dage med liv kommer tilbage til stede, sagde projektudviklingschef Louise Pram i sin tale.

Borgmester Jørn Pedersen sluttede sin tale af med at overrække æren af første spadestik til lokale Käte Thomsen, der hoppede i gravemaskinen og efter lidt startvanskeligheder i den store maskine, fik fjernet de første mursten fra den gamle gymnastiksal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Blomster og hilsner til den 31-årige dræbte kvinde: - Himlen er blevet to sjæle rigere

Annonce