Annonce
Haderslev

Domkirkens pigekor indtager Kløften Festivalen

Thomas Berg-Juul skal dirigere de mange piger på Bakkescenen lørdag den 27. juni under årets Kløften Festival. Foto: Haderslev Domsogn
De 45 piger i koret skal optræde under Kløften Festivalen på Bakkescenen med Beatles-numre.
Annonce

HADERSLEV: Først tog de et skridt ind i populærmusikken. Nu skal de optræde på en rockfestival.

”De” er de 45 medlemmer af Haderslev Pigekor, der for nyligt optrådte ved en udsolgt koncert sammen med The Beatles Story, der er et orkester sammensat af den lokale Beatles-entusiast Alex Bødiker og som udelukkende samles for at spille musik af det klassiske engelske orkester.

Koret skal optræde under årets Kløften Festival lørdag den 27. juni på Bakkescenen, hvor Alex Bødiker i forvejen er konferencier.

- Der kan vi godt være. Jeg synes, det var mest naturligt med Bakkescenen, fordi jeg så slipper for at skulle skubbes rundt, og det er jo en dejlig scene, siger Alex Bødiker.

Annonce

Musik skæres væk

Da et sæt på Kløften varer 75 minutter uden pause, skal orkestret skære nogle af numrene fra en koncert på Harmonien den 28. september væk, men Alex Bødiker forventer, at pigekorets bidrag bliver det samme.

2019 er 50-året for udgivelse af gruppens sidste indspilning, ”Abbey Road”. Det fik Alex Bødiker til at kontakte korets leder, dirigent i domkirken Thomas Berg-Juul, i forbindelse med lysfesten i maj, som de begge var involveret i. Han spurgte, om det kunne være en idé at lade pigekoret prøve kræfter med popklassikerne fra 1969.

- Det er jubilæumsår, og der har været mange Beatles-koncepter rundt omkring i den anledning. Hvis ikke de skulle optræde med de numre på Kløften Festival, hvor skulle de så, spørger Erik Kock, Kløften Festivalen, retorisk.

Annonce

Salen rejste sig

Han var blandt publikum, da The Beatles Story optrådte på Harmonien ved den udsolgte koncert den 28. september:

- Det var stort. En fyldt sal rejste sig og klappede dem ind, fortæller Erik Kock.

The Beatles Story består af Uffe Winther, trommer, Christian Bøtker, keyboard og harmonika, Jesper Ry, bas, Jesper Heinz, guitar, Henrik Rønnow, Troels Mygind, saxofon, Michael Catton, sang, og André Lyngedal, sang.

Alex Bødiker binder numrene sammen og fortæller anekdoter undervejs.

Til koncerten på Harmonien i september sang pigekoret numrene ”Because”, ”Sun King”, ”Golden Slumbers”, ”Carry that Wight” og ”The end”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce