Annonce
112

Dommer fængsler tre unge mænd sigtet for voldtægt

De fire mænd blev anholdt torsdag efter en større politiaktion. Foto: Claus Thorsted
Aabenraa blev i ugens løb ramt af to voldtægtssager. I begge tilfælde blev de mistænkte varetægtsfængslet, men én blev løsladt.

Aabenraa: Fire mænd i alderen 22 til 29 år og fra Aabenraa blev fredag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De er sigtet for voldtægt og medvirken til voldtægt tirsdag aften i Aabenraa af en 17-årig pige fra Kolding-området.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle tre af mændene i fire uger, mens den sidste blev løsladt. Efterfølgende valgte de tre varetægtsfængslede at kære dommen.

Modsat valgte anklagemyndigheden at kære løsladelsen af den ene mand.

Alle fire sigtede nægtede sig skyldige.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor er det ikke muligt at få yderligere oplysninger om sagen.

De fire mænd blev under et større politiopbud torsdag eftermiddag på Grønnevej i Aabenraa anholdt, efter at politiet havde modtaget en anmeldelse om voldtægt af den 17-årige pige.

Annonce

To sager på en uge

Voldtægtssagen er ikke den eneste, der har fundet sted i Aabenraa i ugens løb. Onsdag eftermiddag blev en 51-årig mand fra Aabenraa ved retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger sigtet for voldtægt. Manden er under mistanke for at have voldtaget en 52-årig kvinde fra Aabenraa og blev anholdt tirsdag eftermiddag.

Den 51-årige mand nægtede sig skyldig, men han kærede ikke varetægtsfængslingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce