Annonce
Udland

Dommer fastholder lang straf til træner dømt for overgreb

Straf på 30 til 60 års fængsel til den 75-årige Jerry Sandusky står ved magt, afgør dommer i sag mod pædofil.

En dommer i Pennsylvania fastholdt fredag en straf på 30 til 60 års fængsel til den 75-årige Jerry Sandusky, der er tidligere assisterende træner i amerikansk fodbold for collegeholdet Penn State.

Sandusky blev i 2012 kendt skyldig i 45 tilfælde af overgreb mod 10 drenge over en periode på 15 år. Han havde søgt om at få reduceret sin straf.

Men dommer Maureen Skerda idømte Sandusky den samme straf, som han blev idømt ved den oprindelige retssag mod ham for over syv år siden.

Fredagens retsmøde fandt sted nær Penn State, hvor Sandusky var assisterende træner.

Retssagen mod den pædofile træner rystede i 2012 USA, da en del af ofrene med tårer i øjnene fortalte om Sanduskys overgreb på dem på hoteller, på sommerlejre eller i hans hjem samt om, hvordan det har påvirket deres liv.

Misbruget fandt sted mellem 1994 og 2008.

Skandalen sendte chokbølger gennem den amerikanske universitetsidræt efter det viste sig, at flere fremtrædende personer på Penn State Universitetet kunne have grebet ind tidligere og forhindret Sanduskys misbrug af drengene.

Under retssagen gik Sanduskys adoptivsøn også til myndighederne og meddelte, at han også var blevet udsat for seksuelle overgreb fra den tiltaltes side.

Sandusky var den ene del af universitetet Penn States legendariske trænerduo med den nu afdøde Joe Paterno. Han modtog to gange prisen for bedste assistenttræner i amerikansk collegefodbold.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce