Annonce
Udland

Dommer fastholder lang straf til træner dømt for overgreb

Straf på 30 til 60 års fængsel til den 75-årige Jerry Sandusky står ved magt, afgør dommer i sag mod pædofil.

En dommer i Pennsylvania fastholdt fredag en straf på 30 til 60 års fængsel til den 75-årige Jerry Sandusky, der er tidligere assisterende træner i amerikansk fodbold for collegeholdet Penn State.

Sandusky blev i 2012 kendt skyldig i 45 tilfælde af overgreb mod 10 drenge over en periode på 15 år. Han havde søgt om at få reduceret sin straf.

Men dommer Maureen Skerda idømte Sandusky den samme straf, som han blev idømt ved den oprindelige retssag mod ham for over syv år siden.

Fredagens retsmøde fandt sted nær Penn State, hvor Sandusky var assisterende træner.

Retssagen mod den pædofile træner rystede i 2012 USA, da en del af ofrene med tårer i øjnene fortalte om Sanduskys overgreb på dem på hoteller, på sommerlejre eller i hans hjem samt om, hvordan det har påvirket deres liv.

Misbruget fandt sted mellem 1994 og 2008.

Skandalen sendte chokbølger gennem den amerikanske universitetsidræt efter det viste sig, at flere fremtrædende personer på Penn State Universitetet kunne have grebet ind tidligere og forhindret Sanduskys misbrug af drengene.

Under retssagen gik Sanduskys adoptivsøn også til myndighederne og meddelte, at han også var blevet udsat for seksuelle overgreb fra den tiltaltes side.

Sandusky var den ene del af universitetet Penn States legendariske trænerduo med den nu afdøde Joe Paterno. Han modtog to gange prisen for bedste assistenttræner i amerikansk collegefodbold.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Sjove mænd invaderer Nustrup

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Esbjerg

Bilforhandler trækker sig ud af Ribe

Varde For abonnenter

Friskole med politikertække i nabokommune: Skoleleder kan smile over tilstrømning fra Esbjerg

Annonce