Annonce
Udland

Donald Trump vil drøfte atomafrustning med Sydkorea i juni

Nicholas Kamm/Ritzau Scanpix
USA's og Sydkoreas ledere skal diskutere, hvordan de fremadrettet kan sikre en atomafrustning af Nordkorea.

USA's præsident, Donald Trump, skal mødes med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, i slutningen af juni.

Det oplyser Det Hvide Hus i en meddelelse.

Trump vil besøge Sydkorea som en del af sin planlagte rejse i regionen i juni, hvor han vil deltage i et G20-topmøde i Japan den 28. til 29. juni.

De to ledere "vil fortsætte deres tætte samarbejde for at opnå en endelig og fuldstændig atomafrustning" af Den Koreanske Halvø, hedder det i meddelelsen.

Trump og Moon vil også diskutere "måder at styrke" alliancen mellem USA og Sydkorea på.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea er tiltaget, siden et topmøde mellem Trump og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, i februar endte uden resultat.

Kim Jong-un ville ikke give indrømmelser i forhold til Nordkoreas atomvåbenprogram. Til gengæld fik han ikke Trump til at lempe de sanktioner, som USA og FN opretholder mod regimet.

Nordkorea har de seneste uger testet flere missiler. Det er første gang, siden november 2017.

Sydkoreas præsident sagde i sidste uge, at Nordkoreas missilaffyringer højst sandsynligt har til formål at sende et signal om utilfredshed til USA.

Trump har omvendt bagatelliseret situationen. I et interview med Politico i sidste uge kaldte han affyringerne for "meget almindelige". Derudover understregede han, at han ikke anså dem for et "brud på tilliden".

Sydkoreas præsident besøgte senest præsident Trump i Det Hvide Hus i april. Her anbefalede han på det kraftigste til et tredje topmøde mellem Kim Jong-un og Trump.

I sidste uge annoncerede USA, at amerikanske myndigheder havde beslaglagt et nordkoreansk fragtskib.

Ifølge de amerikanske myndigheder skal skibet være blevet anvendt til at transportere kul i strid med sanktionerne mod Nordkorea.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Uddannelser jagter mænd

Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce