Annonce
Billund

Donation fra Ole Kirk's Fond sikrer udsatte børn et pusterum

Takket være en donation på 500.000 kr. fra Ole Kirk's Fond kommer cirka 300 børn med på en af Blå Kors' ferielejre i år. Børnene kommer med meget forskellige baggrunde. Det kan være alt fra forældre med misbrug til mobning i skolen.

Sommerferie: Det er ikke alle børn i Danmark, der har mulighed for at komme af sted på sommerferie. Og det er heller ikke altid, at sommerferie derhjemme er lig med hygge og afslapning. På Blå Kors' sommerlejre kan børn og unge fra familier med alkohol- og stofproblemer, fattigdom, ensomhed, psykisk sygdom eller andre problemer få et pusterum fra hverdagen.

Børn, som vokser op i familier med misbrug, har større risiko for selv at udvikle et misbrug og for at blive belastet af psykiske problemer end andre børn. På lejrene får de værktøjer og oplevelser, som er med til at reducere risikoen for psykiske problemer og forebygge, at de selv udvikler et misbrug senere i livet.

Det overordnede formål med lejrene er at give udsatte børn og unge håb og livsmod til at møde verden og de udfordringer, de står overfor.

Annonce

150 frivillige

Karin Skjødt Hindkjær, der er direktør for Ole Kirk's Fond, er glad for at fonden kan være med til at hjælpe.

- I Ole Kirk's Fond har vi et særligt blik for de udsatte børn og deres familier. Med ferielejrene giver Blå Kors børnene et pusterum og et positivt fællesskab, hvor de - sammen med børn i samme situation som dem selv - kan tanke op på kontoen med positive oplevelser. En ferielejr giver børnene gode sommerferieoplevelser, som de kan dele med deres kammerater, og det ruster dem til at stå stærkere i hverdagen, udtaler Karin Skjødt Hindkjær i en pressemeddelelse.

Lejrene koordineres af en enkelt ansat og drives ellers af cirka 150 frivillige. Lejrene er afhængige af, at der kommer donationer fra private.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce