Annonce
Esbjerg

Donation: Projekt skal hjælpe kvindelige tyre med idræt

Recovery Bulls i Esbjerg med Even Ramsland i spidsen har fået 800.000 kroner fra TrygFonden til et projekt, der skal få flere udsatte kvinder til at dyrke idræt. Det er der nemlig for få, der gør i dag. PR-foto
Recovery Bulls Girls i Esbjerg har fået 800.000 kroner fra TrygFonden til et projekt, der skal få flere socialt udsatte kvinder til at dyrke idræt. Det er nemlig et problem i dag.
Annonce

Esbjerg: Alene navnet Recovery Bulls indikerer noget maskulint, og herrerne er da også i massivt flertal i idrætsfællesskabet for udsatte og hjemløse i Esbjerg.

Ud af de cirka 350 medlemmer er blot 60 kvinder, og det skal der laves om på.

- Vi har oplevet, at det er en udfordring at få kvinderne med i idrætsaktiviteterne på lige fod med mændene. Kvinderne efterspørger simpelthen nogle andre ting. Det vil vi gerne dykke dybere ned i, siger Even Ramsland, der er direktør i Recovery Bulls Danmark og afdelingsleder i Esbjerg.

Derfor glæder han sig over, at TrygFonden netop har doneret 800.000 kroner til afdelingen i Esbjerg til et såkaldt metodeudviklingsprojekt.

- I de kommende tre år vil vi nærmere undersøge, hvorfor det er så vanskeligt at få kvinderne med i idrætsaktiviteterne. Hvad er det, de ønsker, og hvordan kan vi imødekomme nogle af deres ønsker. Hvor mænd gerne vil konkurrenceelementet, er det i højere grad fællesskabet, som kvinderne søger. Vi skal ganske givet have udviklet nye aktiviteter, forudser Even Ramsland.

Annonce

Girls

Tanken er, at resultater og erfaringer fra projektet skal bredes ud til alle syv lokalafdelinger af Recovery Bulls i Danmark, der alle har "girls-afdeling"


Målet med Recovery Bulls Girl er ikke at isolere nogen, men derimod at inkludere så mange som muligt.

Even Ramsland


- Vores pige-afdeling startede op som et pilotprojekt i 2019, og de har blandt andet dyrket yoga og spinning og været til wellnessaftener. Målet med Recovery Bulls Girl er ikke at isolere nogen, men derimod at inkludere så mange som muligt, men kvinderne skal også med i den deciderede idrætsdel, hvor der ligger både sociale og sundhedsmæssige gevinster. Med donationen her kan vi gøre det mere målrettet, siger Even Ramsland.

Annonce

Corona-uvished

Ligesom så mange andre befolkningsgrupper har medlemmerne af Recovery Bulls været hårdt ramt af corona-restriktionerne.

- Det har været en rigtig hård tid for mange, og der er en del, der har fået både psykiske tilbagefald og er røget tilbage i misbrug, selv om vores medlemmer er stærke og vant til udfordringer. Forsamlingsforbuddet har ødelagt meget for os, men vi har her i Esbjerg haft mulighed for at holde gang i aktiviteterne på nedsat blus, mens man andre steder i landet har været nødt til at lukke helt ned. Tidligere var vi op til 25 til fodbold, nu er vi under 10. Heldigvis har væres sociale sportscafé været fritaget for nedlukning, men idrætsdelen har haltet meget. Der er mange, som vi ikke har set eller hørt fra i hele perioden med corona, og det er faktisk det værste. Hvor slemt det reelt står til, det er desværre umuligt at sige endnu, siger Even Ramsland.

Recovery Bulls

Idrætsfællesskabet for udsatte og hjemløse Recovery Bulls blev dannet i 2015 i Esbjerg.

I dag har foreningen afdelinger i syv byer.

Udover Esbjerg er det i København, Kalundborg, Vordingborg, Aalborg, Odense og Slagelse.

Foreningen har cirka 700 medlemmer på landsplan, heraf cirka 350 i Esbjerg og af dem er 60 kvinder.

Der har været skruet ned for de sportslige aktiviteter i Recovery Bulls i corona-tiden. Arkivfoto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce