Annonce
Kultur

Donation skaber glæde: - Vi skal lave noget til gavn for flest mulige

Store bededag brændte det på DSB's rangerområde i Norgesgade. Naboen dertil er Ungdommens Hus, og her blev udearealet påvirket af branden. Ramper og en graffitivæg skal genetableres. Det er der nu kommet en økonomisk håndsrækning til at komme i mål med. Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Ungdommens Hus har fået en donation på 50.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival. Pengene modtages med kyshånd, som samtidig falder på et tørt sted efter maj-branden på nabo-grunden.

Fredericia: Det var en slukøret Mark Hjort, Fredericia Dagblad i maj talte med. Rangerområdet ved siden af Ungdommens Hus havde været omdrejningspunktet for en påsat brand. Udearealet, hvor skaterramper stod side om side, var ramt i sådan en grad, at ingen kunne skate eller lave tricks i cirka en uge. Humøret har dog sidenhen fået et nyk opad. Det er der cirka 50.000 grunde til.

Ungdommens Hus har nemlig fået en donation på 50.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival. Ansøgningen blev sendt af sted længe inden, en 27-årig mand satte ild til togvogne i Norgesgade store bededag, men netop branden har betydet, at dele af en graffitivæg skal rives ned, og samme skæbne lider flere af ramperne.

Annonce
Vi skal have kigget skaterarealet igennem og se, hvad vi kan forbedre.

Mikael Teute Schmidt, husmedarbejder

Forbedre området

En omfattende renovering af udearealerne har været på tegnebrættet gennem længere tid.

- Vi kan få repareret flere ting, og vi kan få det til at spille endnu mere nede på banen, siger Mark Hjort, der var den daglige drivkraft i de orange haller, inden skaterne i slutningen af april flyttede ind til Ungdommens Hus. Han og hans funktion er flyttet med i Norgesgade.

Det er ham, der i disse dage er i gang med at rydde op, brække ned, køre væk og bygge op igen. Det går ikke hurtigt, men der sker lidt hver dag.

Mikael Teute Schmidt, der er husmedarbejder i Ungdommens Hus, har også armene over hovedet, når snakken falder på donationen.

- Det giver nogle ekstra ressourcer at arbejde med i forhold til at forbedre området, så flere kan få gavn af det, lyder det.

- Super fantastisk

Pengene er ikke øremærket noget specifikt endnu, men drømme er som bekendt gratis. Mikael Teute Schmidt lufter blandt andet tanken om, at der i fremtiden kan blomstre små oaser op på området ved Ungdommens Hus. Steder, hvor man kan nyde sin frokost eller en sodavand. Uanset skal skaterområdet gøres flot og brugbart igen.

- Vi skal prøve at tilgodese alle forskellige fraktioner af byen med de unge og alle deres street-kulturer. Vi skal have kigget skaterarealet igennem og se, hvad vi kan forbedre. Men nu må vi se, hvor langt de 50.000 kroner rækker. Vi er hvert fald virkelig glade for den håndsrækning, vi har fået. Det er super fantastisk, lyder det fra husmedarbejderen.

Ifølge Mikael Teute Schmidt vil skater-ramperne blive bygget op igen hurtigst muligt. Hvornår graffitivæggen igen består, ved han ikke noget om endnu.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce