Annonce
Esbjerg

Donationer i lind strøm: Mountainbike-sporet i Tjæreborg udvides

På billedet ses fra venstre Klaus Jensen, der er direktør for Spar Nord i Esbjerg, Henrik Weis Aalbæk, som er formand for Tjæreborg Cycling, John Møller og Frede Madsen, begge sporbyggere i Tjæreborg Cycling og Carsten Jensen, Idrætskonsulent for MTB og Landevej ved DGI. Niels Peder Sørensen var forhindret i at deltage i overrækkelsen. Området bag de fem glade herrer er netop der, hvor sporet bliver skabt. Privatfoto.
Tjæreborg Cycling er klar til at gå i gang med at udvide mountainbike-sporet i Tjæreborg, og det er der adskillige, der gerne vil hjælpe med. Flere store donationer til cykel-entusiasterne.
Annonce

Esbjerg Kommune: Der var lørdag stor glæde blandt både modtagere og givere af de seneste donationer til mountainbike-sporet i Tjæreborg.

Konkret har Tjæreborg Cycling fået adgang til et yderligere areal, der grænser op til det eksisterende spor, idet Niels Peder Sørensen -  typisk for det lokale sammenhold i Tjæreborg - har givet Tjæreborg Cycling adgang til at disponere over et større område i en længere årrække.

For at virkeliggøre udvidelsen på ekstra små to kilometer har Tjæreborg Cycling søgt bidrag ved et antal fonde og modtaget 10.000 kroner fra Spar Nord Fonden samt 30.000 kroner fra DIF og DGI’s foreningspulje.


Alt det graven, riven og bøvlen, vi skal igennem, skal nu nok få armene ned igen.

Henrik Weis Aalbæk, formand for Tjæreborg Cycling


Donationerne blev lørdag overrakt på mountainbike-sporet – eller rettere i den del af skoven, hvor udvidelsen vil blive foretaget.  Mens overrækkelsen fandt sted, tikkede der endda yderligere en dejlig besked ind på formandens mobiltelefon: Virksomheden John. Josefsen Aps ved direktør Michael Josefsen havde besluttet at donere 10.000 kroner til den løbende vedligeholdelse af sporet.

Annonce

Armene kommer ned

Der blev ved sammenkomsten lørdag joket lidt med, at alle i og omkring Tjæreborg Cycling næsten ikke kan få armene ned over det nye areal og donationerne, hvortil formanden tørt konstaterede, at "alt det graven, riven og bøvlen, vi skal igennem, skal nu nok få armene ned igen".

Næste skridt er, at sporbyggerne i Tjæreborg Cycling planlægger igangsættelse af sporudvidelsen.  Hvordan de to områder kobles sammen, bygger på en forsættelse af det fantastiske samarbejde Tjæreborg Cycling hele vejen igennem har haft med Esbjerg Kommune.

Kort om

Tjæreborg Cycling har i en årrække været en integreret del af Tjæreborg Gymnastikforening. Tjæreborg Cycling har p.t. cirka 100 medlemmer, hvoraf de 15 er DGI-uddannede kaptajner. Kaptajnerne forestår altid klubbens træningspas – de er fordelt omtrent halvt-halvt mellem landevejscykling og MTB.

Der trænes MTB tirsdag og lørdag – landevejstræningen fra marts til oktober er mandag, onsdag og lørdag.

MTB-banen blev for omtrent fire år siden etableret med hjælp penge fra Tjæreborg Gymnastikforening, Nem Byg, Ingeniørerne og Idræts- og Kultur Fonden Sydvest i samarbejde med Esbjerg Kommune og indviet i oktober 2016.

Efterfølgende er der etableret bålhytte og gå-sti rundt om søen med støtte fra den Fritidskulturelle Anlægspulje. Der er lagt hundredvis af frivillige timer i etablering af området og den efterfølgende vedligeholdelse. Aftalen med Esbjerg Kommune er, at Tjæreborg Cycling står for vedligeholdelse af området – nogle gange med hjælp fra kommunen til de omkringliggende områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce