Annonce
Erhverv

Donkey Republics lejecykler er kommet til Fanø: - På cykel får du bare en federe ferie

Dette syn møder man nu på Fanø, hvor de orange udlejningscykler kan hentes og leveres på 13 stationer til en tur til stranden. Ved færgen står Donkey Republic-cyklerne fra Fanø Bikes på kommunal grund. Privatfoto
Fanø Firmaevent kører fint det meste af året, men nu supplerer Marianne Milter Bay med en sommeridé: Moderne udlejning af cykler til turister. Kommunen er klar til gratis at stille kommunale områder til rådighed for lejecykler på Fanø i en forsøgsperiode. Forsøget gælder alle firmaer med cykeludlejning på øen.

Esbjerg: En ferie på cykel er bare en federe Fanø-ferie.

Marianne Milter Bay er godt nok på gåtur på Fanø, mens hun begejstret fortæller om sin nyeste idé i mobiltelefonen: 51 skrig-orange  Donkey Republic-cykler, som står på 13 turistspots på Fanø.

Cyklerne kan lejes via en app på de mobiler, som Marianne og alle andre går rundt med dagen lang. Og så er det bare at hente cyklen ved en af de 13 cykelstationer og træde i pedalerne ud i naturen, hen ad stranden eller fra færgen i Nordby til sommerhuset.

Annonce

En tur fra færgen i Nordby til Fanø Bad koster 18 kroner, hvis man kan klare de tre kilometer på 15 minutter, og så undgår man at vente på bussen.

Hvis man vil til Sønderho, kan man cykle derned i godt vejr og tage bussen hjem, når man er træt og en god dag er ved at være slut. Cykellejen bliver forholdsvis billigere jo længere, man kører på cyklen, og man kan hele tiden følge med i prisen på appen.

Det er på centrale punkter, man finder cykelstationerne på Fanø. Privatfoto

Cyklerne har alle navne hentet fra Fanø: Bryghuset, Bakskuld, Fanø, Havørnen, Rav, Rindby osv. Her skal man dog ikke lade sig snyde af cyklernes navne i appen - det er navnet øverst, der er cykelstationen og de enkelte cykler, der står listet nedenunder med navne.

Halvdelen af cyklerne har Marianne Milter Bay købt, mens resten er leaset for højsæsonen, så alle interesserede kan finde en ledig cykel på appen Donkey Republic året rundt på Fanø.

Når den verdensomspændende app Donkey Republic er hentet til mobiltelefonen, er det bare at trykke på luppen og skrive Fanø, så går resten af sig selv.

Ideen opstod under corona

- Jeg fik ideen under corona, hvor der ikke var så meget at lave i mit andet firma Fanø Firmaevent, fortæller Marianne Milter Bay.

- Mit hjerte banker for Fanø, og gæsterne skal opleve vores ø på tætteste hold, siger Marianne Milter Bay om sit nyeste cykelprojekt. Foto: Zoey Elinor

For hende er cykeludlejningen ekstra interessant, fordi firmaarrangementerne på Fanø ligger næsten stille i sommerperioden, og det er her, hun regner med at få travlt med at leje cyklerne ud og servicere dem og kunderne.

Hvis cyklerne for eksempel klumper sig sammen i Sønderho i løbet af formiddag og over middag, skal nogle måske køres tilbage til færgen til nye rejsende, ligesom cykler jo som bekendt kan tabe luft, punktere eller drille.

Annonce

Cyklerne tåler strandturen

Cyklerne er kvalitetscykler med tre gear og lys, som voksne og børn fra ti år og opefter kan køre på. Cyklerne kan tåle at køre på stranden og i plantagen - ja over hele Fanø.

- Mit hjerte banker for Fanø, og gæsterne skal opleve vores ø på tætteste hold, og det gør man bedst på cykel, siger Marianne.

Her ved Realen er der cykler og underholdning af hente. Privatfoto

Hun håber, at mange vil lade bilen stå på Esbjerg-siden og cykle rundt på Fanø eller til sommerhuset. Når man stiller cyklen ved bryghuset eller et af de andre steder, er turen betalt, og man kan så vælge senere at leje cyklen igen til hjemturen, eller man kan vælge at beholde cyklen i længere tid og fortsætte, når man har spist eller handlet.

Fanø Bike har gratis fået stillet kommunale arealer til rådighed ved Fanøfærgen i en forsøgsperiode. Og det kan andre interesserede cykeludlejere også få i denne periode.

De fleste cykelstationer er dog hos private erhvervsdrivende som f.eks. Rødgaards Camping, Fanø Krogaard og så videre (se faktaboksen).

Annonce

Spændt på sommersæsonen

Med 13 stationer på øen er der muligheder for en spontan cykeltur for en esbjergensisk familie, en hurtig sen aftentur fra sommerhuset, eller man kan leje cykler for flere dage

- Vi startede med fem stationer i påsken og har nu lukket for flere med de 13, vi har nu.

Marianne er vildt spændt på, hvordan sommerferien på Fanø bliver i år.

- På cyklerne skal det meste tjenes ind om sommeren.  Lige nu skal gæsterne på øen lige blive klar over, at cykeludlejningen findes og downloade appen. Det hele er som i København og de andre store byer - appen er den samme overalt.

Nogle dage har der været nul udlejede cykler, andre gange 10-15, og nogle cykler vil blive udlejet flere gange om dagen, når det topper til sommer.

Man kan ikke reservere cyklerne, men på appen kan man hele tiden se, hvor der er ledige cykler.

Selvbetjenings-ckelstationer

Fanøfærgen, Fanø Krogaard, Fanø Night & Stay, Realen, Fanø Firmaevent, SuperBrugsen, Fanø Bryghus, Spar Fanø, Rindby Supermarked, Sønderho Kirke, Sønderho Kro

Annonce

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce