Annonce
Sport

Dopingdømt dansk rytter får kontrakt med luxembourgsk hold

19-årige Mattias Skjelmose Jensen skal fra den nye sæson køre for udviklingsholdet Leopard Pro Cycling.

Mattias Skjelmose Jensen skal fra næste sæson køre for kontinentalholdet Leopard Pro Cycling.

Det skriver det luxembourgske hold på sin hjemmeside.

- Vi er glade for, at vi er i stand til at byde så stærkt et talent som Mattias velkommen til vores hold, siger holdets manager Markus Zingen til hjemmesiden.

Den 19-årige danske cykelrytter er tidligere af Den Internationale Cykelunion (UCI) blevet idømt ti måneders udelukkelse for at have overtrådt antidopingreglerne.

Det var 26. maj sidste år, at rytteren forbrød sig mod reglerne, selv om det ifølge UCI ikke var den danske teenagers hensigt.

Han blev testet positiv for stoffet methylhexanamin, der er et præstationsfremmende middel. Han var 17 år, da han afgav den positive dopingprøve.

Mattias Skjelmose Jensen skød efterfølgende skylden for den positive dopingprøve på et kosttilskud.

Han er glad for kontrakten med Leopard Pro Cycling, som han ser som et af verdens bedste udviklingshold.

- Holdet har et meget solidt setup og er et perfekt og trygt miljø for unge ryttere, siger han til holdets hjemmeside.

- Jeg lærte en masse sidste år. Forgiftningen af mig har sat mig igennem nogle meget svære øjeblikke, og jeg vil gerne råde alle unge ryttere til aldrig at tage tilskud som multivitaminer, hvis de ikke er 100 procent sikre på, hvad det er.

- Jeg er meget heldig med at have folk omkring mig, som tror på mig, og nu vil jeg gerne betale tilbage, siger Mattias Skjelmose Jensen.

Markus Zingen lægger ikke skjul på, at danskerens dopingdom gav nogle betænkeligheder i forhold til at hente ham til holdet.

- Vi tøvede i starten, fordi vi kan ikke bare ignorere hans karantænedom. Efter at have indsamlet en masse meninger og ikke mindst baggrundsmateriale konkluderede vi, at vi kunne hente Mattias til holdet.

- Nu er det vigtigt at lægge den sag bag os og fokusere på 2020-sæsonen, siger han.

26. maj sidste år vandt Mattias Skjelmose Jensen først en enkeltstart i Tour de Pays de Vaud, mens han samme dag også blev nummer 22 i en normal landevejsetape.

Han endte med at vinde det schweiziske etapeløb sammenlagt.

Ifølge UCI fik danskeren selv sat karantænen i gang 7. juli 2018. Den udløb derfor 6. maj i år.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på Leopard Pro Cyclings hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce