x
Annonce
Sport

Dopingmistænkt svømmestjerne får åben CAS-høring

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Offentligheden kan følge med, når Sun Yangs dopingsag behandles af Den Internationale Sportsdomstol.

For anden gang i historien vil en høring hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS) foregå for åbne døre.

Det vil være tilfældet, når den kinesiske svømmestjerne Sun Yang tidligst i slutningen oktober skal høres i sagen, hvor han beskyldes for at have brudt antidopingreglerne.

Det er efter ønske fra svømmeren og modparten, Det Internationale Antidopingagentur (Wada), at sagen bliver åben for offentligheden.

Det skriver CAS i en pressemeddelelse.

Den tredobbelte olympiske svømmemester risikerer at gå glip af næste års OL i Tokyo, hvis han kendes skyldig.

Dopingkontrollanter var sidste år på besøg hos kineseren for at indhente en blodprøve og en urinprøve, men de måtte tage tomhændede hjem. Sun Yang ville ikke afgive prøverne, da han ikke godtog identitetspapirerne hos en af dopingkontrollanterne.

Efterfølgende skulle en ansat i svømmerens stab have ødelagt et glas med en blodprøve fra kineseren.

Det Internationale Svømmeforbund (Fina) straffede Sun Yangs handlinger med en advarsel. Det er dog alt for mildt, mener Wada. Derfor er sagen havnet hos CAS.

Sun Yang har en tidligere dopingdom fra 2014 hængende over hovedet. Dengang blev han idømt tre måneders karantæne.

Kineseren er særdeles upopulær i det internationale svømmemiljø.

Under VM i Sydkorea tidligere på sommeren blev han flere gange buhet ud af publikum, og efter Sun Yangs sejr i 400 meter frisvømning nægtede sølvvinder Mack Horton at stille sig op på podiet med den dopingmistænkte kineser.

Den første åbne CAS-høring foregik i 1999, da den irske svømmer Michelle Smith de Bruin blev dømt for doping.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce