Annonce
Sport

Dopingmistænkt svømmestjerne får åben CAS-høring

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Offentligheden kan følge med, når Sun Yangs dopingsag behandles af Den Internationale Sportsdomstol.

For anden gang i historien vil en høring hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS) foregå for åbne døre.

Det vil være tilfældet, når den kinesiske svømmestjerne Sun Yang tidligst i slutningen oktober skal høres i sagen, hvor han beskyldes for at have brudt antidopingreglerne.

Det er efter ønske fra svømmeren og modparten, Det Internationale Antidopingagentur (Wada), at sagen bliver åben for offentligheden.

Det skriver CAS i en pressemeddelelse.

Den tredobbelte olympiske svømmemester risikerer at gå glip af næste års OL i Tokyo, hvis han kendes skyldig.

Dopingkontrollanter var sidste år på besøg hos kineseren for at indhente en blodprøve og en urinprøve, men de måtte tage tomhændede hjem. Sun Yang ville ikke afgive prøverne, da han ikke godtog identitetspapirerne hos en af dopingkontrollanterne.

Efterfølgende skulle en ansat i svømmerens stab have ødelagt et glas med en blodprøve fra kineseren.

Det Internationale Svømmeforbund (Fina) straffede Sun Yangs handlinger med en advarsel. Det er dog alt for mildt, mener Wada. Derfor er sagen havnet hos CAS.

Sun Yang har en tidligere dopingdom fra 2014 hængende over hovedet. Dengang blev han idømt tre måneders karantæne.

Kineseren er særdeles upopulær i det internationale svømmemiljø.

Under VM i Sydkorea tidligere på sommeren blev han flere gange buhet ud af publikum, og efter Sun Yangs sejr i 400 meter frisvømning nægtede sølvvinder Mack Horton at stille sig op på podiet med den dopingmistænkte kineser.

Den første åbne CAS-høring foregik i 1999, da den irske svømmer Michelle Smith de Bruin blev dømt for doping.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce