Annonce
Varde

Dorte fra landsbyens forsamlingshus: - Vi løber tør for penge nu

Salen har været tom længe. Et forsamlingsforbud rammer selvsagt et forsamlingshus. Her formand Dorte Veis Svendsen. Foto: Morten Nielsen
Der var en fyldt forårskalender i forsamlingshuset, da coronakrisen begyndte. Men alt er ændret, og Alslev Forsamlinghus har måttet refundere store beløb uden udsigt til kompensation af den manglende indtægt.
Annonce

Alslev: Det er frivillig arbejdskraft, der sørger for, at der i løbet af et år kan afholdes en række arrangementer i Alslev Forsamlingshus. For eksempel er kalenderen fyldt med konfirmationer i løbet af et forår. Men på grund af forsamlingsforbuddet mangler forsamlingshuset store indtægter.

Der er aflyst selskaber for 80.000 kroner, oplyser formanden for bestyrelsen i Alslev Forsamlingshus, Dorte Veis Svendsen.

En del af pengene er tilbageført til dem, der har bestilt. Andre har flyttet deres selskab til foråret næste år. Men hvordan man end vender og drejer det, så mangler pengene enten i år eller til næste år, når forsamlingshuset må formodes at skulle sige nej til mange på grund af ophobning af udsatte selskaber i dette forår.

- Vi løber tør for penge i denne uge, siger Dorte Veis Svendsen, der dog endnu ikke frygter en økonomisk nedsmeltning i forsamlingshuset.

- Vi har en kassekredit i banken, siger hun.

Så selv om tallene lige nu går i rødt, så er der altså tale om et bevilget overtræk.

Vi har jo ingen ansatte, så vi kan søge lønkompensation.

Dorte Veis Svendsen

Annonce

Fuld kalender i efteråret

Men pengene skal jo ind igen, og det er svært bare at skrue på antallet af selskaber. I Alslev er konfirmationerne flyttet til efteråret, men forsamlingshuset har ikke kunnet sige ja til så meget som at flytte én eneste konfirmation fra forår til efterår.

- I september er der bryllupper, siger Dorte Veis Svendsen.

Det vil altså sige, at kalenderen er fuld, og forsamlingshuset får ingen ekstra indtægt, hvis forsamlingsforbuddet er ophævet til den tid.

Alslev Forsamlingshus har endnu ikke søgt økonomisk kompensation.

- Vi har jo ingen ansatte, så vi kan søge lønkompensation, siger Dorte Veis Svendsen.

Forsamlingshuset drives altså udelukkende med frivillig arbejdskraft. Dog skal selskaber bestille en lønnet medarbejder, når der afholdes selskaber. Denne medarbejder varetager blandt andet opvask og rengøring, men er altså ikke fastansat.

Det er muligt, at nogle udgifter kan dækkes, men de manglende indtægter er der ingen kompensation for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce