Annonce
Sport

Dortmund følger Barcelona i CL-ottendedelsfinaler

Leon Kuegeler/Reuters
Inter tabte til et Barcelona-hold uden Lionel Messi, og så gik Dortmund videre i Champions League.

Borussia Dortmund tog tirsdag aften den anden billet videre fra Champions Leagues gruppe F med en sejr på 2-1 over Slavia Prag.

Pladsen i ottendedelsfinalen blev sikret, da Inter samtidig tabte på hjemmebane til et reservespækket FC Barcelona-hold.

Barcelona vandt kampen i Milano 2-1 og cementerede dermed den førsteplads, der allerede var i hus før kampen.

Teenageren Ansu Fati blev matchvinder for Barcelona og den yngste målscorer i turneringens historie, mens Julian Brandt sørgede for, at Dortmund trods en udvisning tog andenpladsen i gruppen med sit afgørende mål.

At Barcelona var videre på forhånd, betød, at hverken Lionel Messi eller Gerard Pique var med i truppen, mens blandt andre Sergio Busquets og Luis Suarez var på bænken fra start.

Barcelona satte sig på spillet, mens Inter havde de fleste chancer i en begivenhedsrig første halvleg.

Alligevel var det de spanske gæster, der bragte sig på 1-0 midtvejs i første halvleg, da Carles Perez pludselig stod fri i feltet.

En resolut inderside satte Inter under pres. Nu skulle italienerne score to gange for at gå videre, hvis Dortmund tog en favoritsejr hjemme mod Slavia Prag.

Danilo D'Ambrosio og Lautaro Martinez diskede op med et par gode afslutninger, men det var holdkammeraten Romelu Lukaku, der stod for udligningen.

Den tidligere Manchester United-angriber hamrede til bolden, som blev rettet af og strøg i nettet til 1-1.

Barcelona-træner Ernesto Valverde satte Frenkie de Jong og Luis Suarez på banen i anden halvleg, men det var stadig Inter, der skabte flest store chancer.

Martinez viste flere prøver på sine kvaliteter og havde to gange bolden i nettet. Begge gange jublede han med visheden om, at det kunne redde Serie A-topholdets liv i turneringen. Men begge gange så han skuffet til, mens linjedommeren viftede med flaget for offside.

Med fire minutter igen af den ordinære spilletid slog 17-årige Fati til. Han sparkede fladt bolden i mål og sørgede for jubel blandt Barcelona-fansene.

Men i høj grad også blandt fansene i Dortmund. De var selv vidner til en dramatisk kamp, hvor Dortmund kom foran 2-1, men blev reduceret til ti mand, da Julian Weigl fik rødt kort med et lille kvarter igen.

Scoringer af Jadon Sancho og Julian Brandt var dog nok til at sikre et Dortmund-hold uden sine skadede danskere tre point, og da Inter samtidig snublede, kan tyskerne se frem til to kampe i ottendedelsfinalen i det nye år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];