Annonce
Sport

Dortmund-træner vil undgå rovdrift på norsk komet

Michaela Rehle/Reuters

Lucien Favre overvejer, om han igen skal bænke brandvarme Erling Braut Haaland i fredagens kamp mod FC Köln.

Stortalentet Erling Braut Haaland indtog Bundesligaen med storm i lørdags, da han blev skiftet ind og debuterede med et hattrick for Borussia Dortmund, men Dortmunds cheftræner, Lucien Favre, prøver at dæmpe hypen om nordmanden.

Træneren advarer blandt andet mod at tro, at Haaland er klar til at spille fuld tid i alle storklubbens kampe, fordi nordmanden stadig slås med efterveerne af en skade.

Derfor kan Favre ikke love den varme angriber en startplads i fredagens lokalopgør mod FC Köln.

- Han gør det godt til træning, og han giver sig fuldt ud, og han vil vinde. Men han trænede ikke fra 10. december og frem, og han gik glip af fire en halv dag af vores træningslejr.

- Han er kun 19 år. Han skal stadigvæk arbejde med sin grundform, det må vi ikke glemme, siger Lucien farve på et pressemøde ifølge AFP.

Inden overgangen til Dortmund ved årsskiftet havde Haaland scoret 28 mål i 22 kampe i denne sæson for østrigske RB Salzburg. Han brillerede blandt andet med otte mål i Champions League-gruppespillet.

Fredag er det op til FC Köln at få teenageren ned på jorden, og holdets førstemålmand, Timo Horn, er opmærksom på, at der potentielt venter et møde med en særdeles farlig angriber.

- Jeg håber, at den gode historie om Haaland ikke fortsætter på fredag, og at vi kan holde ham i skak. Dortmund er selvfølgelig mere end Haaland, og det er en svær opgave, der venter os, siger Timo Horn.

Før lokalbraget ligger Dortmund nummer fire i Bundesligaen og kan stadig drømme om mesterskabet, mens FC Köln ligger nummer 13 og har tre point ned til nedrykningsplayoff.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce