Annonce
forside

Dråben der får kloakken en til at flyde over

Læserbrev: Da jeg stod på havnen og checkede bådens fortøjninger, mens vandet steg op til 173 cm over normalen, var jeg godt klar over, at dette ikke var en engangshændelse. Vi har nu 100-årshændelser med jævne mellemrum, og har sikkert ikke set det sidste til hverken skybrud eller stormflod af voldsomme dimensioner.

Der er allerede igangsat renovering af spildevandsledningerne i Aabenraa by, separering af regnvand tænkes med, og byen vælter sig i vejarbejder for bla. at sikre os mod fremtidige oversvømmelser.

Men vandet kommer ikke blot ovenfra, det kommer også fra fjordens højvande, og når fjorden står højest, og det regner mest, så har vi for alvor problemet.

Mølleåen er byens største dræn. Den snor sig fra motorvejen ned mod fjorden, mens den opsamler en masse regnvand på sin vej.

Arwos har i dag allerede viden og målinger om vandets vandring via deres måleudstyr, data, og opsamlingsbassiner. Men det er kommunen, der har højvandelukket ved mølleåens udløb, og beredskabet der håndterer højvande fra fjorden.

Vi må arbejde for at Aabenraa fortsat kan forblive en tørskoet by uden vand i kældre ved at sammenlægge kompetencerne og indsatsen. Her er forebyggelse uhyre vigtig. Så når der skal investeres i større pumper ved Mølleåens udløb, så skal vi have tænkt helheden med.

Og så kunne det da være hyggeligt at se, om Mølleåen igen kunne komme mere til syne i byens billede.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce