Annonce
forside

Dråben der får kloakken en til at flyde over

Annonce

Læserbrev: Da jeg stod på havnen og checkede bådens fortøjninger, mens vandet steg op til 173 cm over normalen, var jeg godt klar over, at dette ikke var en engangshændelse. Vi har nu 100-årshændelser med jævne mellemrum, og har sikkert ikke set det sidste til hverken skybrud eller stormflod af voldsomme dimensioner.

Der er allerede igangsat renovering af spildevandsledningerne i Aabenraa by, separering af regnvand tænkes med, og byen vælter sig i vejarbejder for bla. at sikre os mod fremtidige oversvømmelser.

Men vandet kommer ikke blot ovenfra, det kommer også fra fjordens højvande, og når fjorden står højest, og det regner mest, så har vi for alvor problemet.

Mølleåen er byens største dræn. Den snor sig fra motorvejen ned mod fjorden, mens den opsamler en masse regnvand på sin vej.

Arwos har i dag allerede viden og målinger om vandets vandring via deres måleudstyr, data, og opsamlingsbassiner. Men det er kommunen, der har højvandelukket ved mølleåens udløb, og beredskabet der håndterer højvande fra fjorden.

Vi må arbejde for at Aabenraa fortsat kan forblive en tørskoet by uden vand i kældre ved at sammenlægge kompetencerne og indsatsen. Her er forebyggelse uhyre vigtig. Så når der skal investeres i større pumper ved Mølleåens udløb, så skal vi have tænkt helheden med.

Og så kunne det da være hyggeligt at se, om Mølleåen igen kunne komme mere til syne i byens billede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce