Annonce
Sønderborg

Dræbt kvinde og mistænkt drabsmand levede i et dysfunktionelt forhold: Har fem børn sammen

Politiet arbejdede fra onsdag eftermiddag og til ud på natten på gerningsstedet. Her sikret en bil, der kan indeholde beviser. Foto: Kim Holm
En 52-årig mand er ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger for drab på sin tidligere hustru. Hun blev 54 år. Parret har fem børn sammen - de fire er voksne og flyttet hjemmefra.

Sønderborg: Den 54-årige kvinde, der onsdag eftermiddag blev dræbt bag Netto og Aldi ved Center Øst levede indtil for små tre år siden sammen med den 52-årige mand, der er sigtet for at slå hende ihjel på en usædvanlig voldsom måde. Manden blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger for drabet på sin tidligere ægtefælle. Det skete i et lukket grundlovsforhør,

Dørene blev lukket, fordi vidner ikke skal kunne læse i en avis, hvad sigtede har forklaret. Manden blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke fængslingen til Vestre Landsret.

Specialanklager Rikke Brændgaard Nielsen læste sigtelsen op i et åbent retsmøde. Her kom det frem, at kvinden blev dræbt onsdag klokken 15.30, og at den 52-årige stak hende flere gange i brystet med en kniv, ligesom han skar hende i halsen og efterfølgende slog hende i hovedet med en hammer et ukendt antal gange.

Anklageren begærede dørene lukket, allerede før den sigtede mand skulle forholde sig til sigtelsen. Det er usædvanligt, og JydskeVestkysten protesterede. Dommer Kim Grunnet ville ikke lukke dørene, før den sigtede forholdt sig til, om han nægtede eller erkendte.

- Det kan vi ikke tage stilling til på nuværende tidspunkt, svarede forsvarer Jonna Hjeds.

Den høje tynde mand kom ind i retslokalet iført hvidt bomulds-hospitalstøj. Hans eget tøj er sikret af politiet for at sikre beviser.

- Jeg skal have noget sødt. Jeg behøver noget sødt og min medicin, sagde manden, før retsmødet gik i gang. Han fik nogle lakridspastiller og en papvand.

Den dræbte og den sigtede drabsmand har siden de kom hertil fra Bosnien i 1990'erne levet i et mildt sagt stormfuldt ægteskab. JydskeVestkysten har talt med personer, der kender familien godt. Parret boede i Sønderborg, og indtil for små tre år siden var de gift og boede sammen.

Det har altid været konflikter i den familie. De har råbt - også efter andre mennesker på gaden - og der har været vold i ægteskabet.

Kilde med kendskab til dræbtes og drabssigtedes familie

Annonce

Chikanerede hinanden

Det har i hele ægteskabet været et dysfunktionelt forhold med skænderier og husspektakler. Både kvinden og manden har chikaneret hinanden igennem mange år - også efter de blev skilt. De har fem børn sammen - de fire er voksne - den yngste 17 år, der boede hos faderen. De fire andre børn er flyttet hjemmefra. Moderen skraldede ofte ved Netto og Aldi - altså samlede mad, der var smidt i containeren. Det var altså her faderen, ifølge Syd- & Sønderjyllands Politi traf sin eks-kone og overfaldt hende med en kniv og en hammer.

- Det har altid været konflikter i den familie. De har råbt - også efter andre mennesker på gaden - og der har været vold i ægteskabet. Det gælder faktisk dem begge to, fortæller vidnet, der ikke ønsker sit navn frem.

Den dræbte kvinde boede i en lejlighed ikke langt fra Center Øst, og faderen i en lejlighed ved Kløvermarken. De kom begge til landet med den store bosniske flygtningestrøm i 1990'erne, da der var krig på Balkan. Alle børn er født i Danmark. Drabet skete klokken 15.30 - og tre kvarter senere blev eks-manden anholdt tæt på gerningsstedet ved Center Øst.

- Faderen gik lidt væk fra drabsstedet og ringede først til sine børn og fortalte, han havde dræbt hende. Så ringede han til politiet og meldte sig selv, fortæller vidnet.

Drabet på den 54-årige kvinde er det andet drab i Sønderborg i 2020. I januar blev en 40-årig kvinde dræbt i sit hjem på Dybbøl-siden tæt ved Skansen. Her er hendes tidliger samlever varetægtsfængslet i sagen

Inde bag denne bygning med blandt andre Aldi og Netto blev en 54-årig kvinde dræbt onsdag eftermiddag. Hendes tidligere ægtefælle - en mand på 52 år er sigtet i sagen, og han er nu varetægtsfængslet. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce