Annonce
Haderslev

Drøm bliver virkelighed: Gymnaster kan hoppe i luften af glæde

Gymnasternes forhold forbedres i Starup. Arkivfoto: Søren Gylling
Ny spring- og motorikhal skal efter planen være klar til brug juni 2022.

HADERSLEV: I juni 2022 står en ny spring- og motorikhal klar, og dermed tager Starup Kultur- og Idrætscenter første skridt fra drøm til virkelighed.

Politikerne i udvalget for kultur og fritid har netop godkendt udbuddet af byggeriet, som Haderslev Kommune skyder lidt over ti millioner kroner i - seks millioner i 2021 og fire millioner i 2022.  Projektet godkendes under forudsætning af, at byrådet accepterer at afsætte de ti millioner, hedder det i politikernes papirer.

Men det er en ren formssag, for det samlede byråd har allerede nikket til at støtte projektet i Starup i forbindelse med budgettet, fortæller formanden for udvalget for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K).

Der er indgået en arbejdsfordeling, så Haderslev Kommune betaler for murstenene, mens Starup UIF skal levere inventaret for et tilsvarende beløb, forklarer Kjeld Thrane.

Baggrunden for den arbejdsfordeling er, at det har vist sig meget svært at drive fundraising på kommunale bygninger. Det ligger i fondenes fundatser, at de kun støtter frivillighed. Licitationen finder sted den 13. juli, og forventningen er, at første spadestik til spring- og motorikhallen bliver taget i oktober.

Springhallen vil løse et presserende problem i Starup, der har mange gymnaster, og flere hold må i dag køre ud ad Starup for at bruge faciliteter i andre byer.

Projektet består af i alt fire faser. Når springhallen står færdigt, skal den overtage aktiviteterne fra den nuværende gymnastiksal, der skal ombygges til fitnesscenter med en forsamlingssal ovenpå. De to sidste faser er et kulturhus med køkken, der skal levere mad til skole og institutioner, ligesom det er tanken, at folk kan købe take away efter at have været i kultur- og fritidscentret. Sidste skridt bliver en aktivitetssal til rytmisk gymnastik, dans og kampsport.

Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Hemmeligholdt stævning afslører: Derfor gik Tønder Bank ned

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Kultur

Fotoreportage: Sådan mærker syv færinger Færøernes forandring

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert