Annonce
Esbjerg

Drøm om større butik: Rema 1000 i Fovrfeld vil udvide

Rema 1000 på Parkvej står måske over for en udvidelse. Tirsdag skal Plan & Miljøudvalget træffe en beslutning i sagen. Foto: Googlemaps.
Rema 1000 på Parkvej står over for en mulig udvidelse, men i første omgang skal politikerne i Plan & Miljøudvalget beslutte, om de vil igangsætte arbejdet med et nyt plangrundlag. Sagen er på udvalgsmødet tirsdag.
Annonce

Esbjerg: På nær en måned er det præcis ni år siden, at Rema 1000 for første gang slog dørene op og lukkede kunderne ind i butikken på Parkvej i Fovrfeld, men nu er pladsen blevet for trang.

I hvert fald skal Plan & Miljøudvalget på førstkommende møde tirsdag tage stilling til, om forvaltningen skal gå i gang med at udarbejde både en lokalplan og en kommuneplanændring, der i fællesskab skal bane vejen for en forøgelse af butiksarealet til 1.200 kvadratmeter samt udvidelse af parkeringspladsen ved at inddrage nabogrunden - Norddalsparken 2 - der har en størrelse af knap 670 kvadratmeter.

Selve Rema 1000-forretningen har - for nuværende - et samlet areal på 1.029 kvadratmeter og forøgelsen af butiksarealet ser ud fra sagens medfølgende tegning ud til at skulle klares ved en tilbygning på 170 kvadratmeter i den ende, der ligger ud mod Norddalsvej.

Annonce

Bebyggelsesprocenten

Selv om grunden på i alt 3.164 kvadratmeter i den gældende kommuneplan er beliggende i et såkaldt lokalcenter og en udvidelse således er helt i overensstemmelse med anvendelsesbestemmelserne, kræver tilbygningen til dagligvarebutikken alligevel en kommuneplanændring. Årsagen er bebyggelsesprocenten, der i dag er 30, men som ønskes hævet til 35 procent.

Rema Butiksudvikling A/S har medsendt denne plantegning over udvidelsen, som butikskæden forestiller sig den. Tegning: Rema Butiksudvikling A/S

Embedsmændene i forvaltningen forsikrer i sagsfremstillingen politikerne om, at der i lokalplanlægningen vil være fokus på at håndtere eventuelle støjende aktiviteter mod nabobebyggelsen, ligesom man vil have et godt øje til den arkitektoniske sammenhæng mellem den gamle bebyggelse og udvidelsen. Derudover vil forvaltningen sikre, at parkeringsarealet får en ordentlig og sammenhængende fremtræden.

Annonce

Udkørsel

Ifølge forvaltningen er det et ønske, at kunderne kører ud via Norddalsparken, men der lægges vægt på trafiksikre ind- og udkørselsforhold, lover forvaltningen, der anbefaler, at politikerne giver grønt lys til at sætte gang i udarbejdelsen af plangrundlaget.

Hvis det sker, bliver både kommuneplanændring og lokalplan sendt i offentlig høring i fire uger, så borgerne, herunder beboerne i området, kan give deres besyv med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce