Annonce
Aabenraa

Drømmejob og bryllup sat på standby: Mia er fanget i Dubai

Udsigten er god fra ægteparrets lejlighed, men det er en ringe trøst, når man kun må sidde og se på alt det grønne, men ikke bevæge sig uden for andet end hver tredje dag - og det kun for lige at købe ind. Privatfoto
Mia Steenholt Pagh fra Aabenraa skulle lige nu have siddet i Washington i sit nye drømmejob og glædet sig til en overdådig bryllupsfest på Sicilien. Men så kom coronaen, og i stedet er den 32-årige sønderjyde fanget i en toværelses lejlighed i Dubai. Heldigvis i godt selskab og med aircondition.

Dubai: 2020 lå for hendes fødder. Bryllup i Aabenraa i januar. Bestige Kilimanjaro i februar. Drømmejob i USA til marts. Til maj overdådigt kirkebryllup på Sicilien med over 200 gæster fra det meste af verden.

32-årige Mia Steenholt Pagh nåede at sige ja til amerikansk/italienske Marco på det gamle rådhus i barndomsbyen Aabenraa. De kom også af sted på bryllupsrejsen til Tanzania som planlagt og begyndte opstigningen til toppen af Afrikas højeste bjerg.

500 meter fra toppen måtte sønderjyden imidlertid give op. Hun var ellers både i god form og stædig som bare pokker, men en kombination af højdesyge og vand i lungerne betød, at de nygifte måtte skilles. Marco tog turen alene mod tinden i 5895 meters højde for dem begge, Mia Steenholt Pagh vaklede tilbage mod lejren med en iltprocent på 45, hostende blod op.

Marco har i mellemtiden fået det job i USA, han gerne ville have. Han skal begynde i juli, så det ender nok med, at det bliver ham, der kommer derover først, og så følger jeg efter, når jeg får mit visum. Det skulle jo ellers have været omvendt.

Mia Steenholt Pagh

Bryllup rykket et år

- Ja, det er lidt vores år i en nøddeskal lige nu, konkluderer Mia Steenholt Pagh. På en Skype-forbindelse fra Dubai. For behandlingen af hendes visum til USA var ikke gået igennem, da corona-epidemien satte stort set alt i stå, så jobbet i Washington, hvor hun skal være projektleder hos Population Service International, en underleverandør til det amerikanske svar på hjælpeorganisationen Danida, er indtil videre udsat på ubestemt tid.

Det samme er brylluppet på Sicilien. Dog ikke på ubestemt tid. Det er rykket præcis ét år.

- Det var godt nok svært at tage den beslutning. Da var vi jo tilbage i marts, hvor man stadig ikke helt vidste, hvordan det ville udvikle sig. Hvor vi nok stadig gik rundt og troede, at til maj ville alt være godt igen, fortæller Mia Steenholt Pagh, der - efterhånden som afbuddene begyndte at tikke ind fra især de ældre gæster - dog til sidst ikke var i tvivl om, at det rigtige var at udsætte det.

- Marco og jeg blev enige om, at selv om der måske blev åbnet igen, så folk godt kunne komme, ville hele den her situation lægge en skygge over dagen. Folk ville ikke komme ubekymrede, og så ville vi ikke få den dag, vi gerne ville have. Så i stedet for at stå med et halvt bryllup er det nu udsat et år, og så håber vi, vi da er på den anden side af det her.

Annonce

Udgang hver tredje dag

Nu handler det så for Mia Steenholt Pagh og hendes mand om at forsøge at få en hverdag til at fungere i disse mærkelige tider. I Dubai, hvor de har boet siden 2014, fordi Marco fik job dér, har man sat hårdt ind for at forhindre spredningen af coronasmitte. Der testes massivt i De Forenede Arabiske Emirater - der er allerede foretaget over 700.000 tests - og et stort konferencecenter er omdannet til corona-hospital, hvor man bliver indlagt og holdt i karantæne, så snart man er konstateret smittet.

Og så er der ellers udgangsforbud. Det har der været siden før påske. Når man skal købe ind - hvilket kun kan ske hver tredje dag - skal man via nettet søge om tilladelse. Omkring ti minutter senere tikker der så en sms ind, man kan vise, hvis man bliver stoppet af enten politiet eller de mange vagter, der er sat ind for at tjekke, om folk overholder reglerne. Maske og handsker er påkrævet.

- Marco er meget afklaret med situationen, så det er mig, der får lov til at købe ind, for jeg er den af os, der mest trænger til at komme ud. Det er trangt med kun en toværelses lejlighed. Heldigvis har vi en balkon, hvor man kan sidde morgen og aften og være heldig, at der kommer bare en lille brise. Vi har omkring 30 grader hernede lige i øjeblikket, så vores aircondition kører hele tiden, fortæller den 32-årige sønderjyde.

I den store verden

  • JydskeVestkysten Aabenraa har i den seneste tid talt med en række mennesker fra området, som nu bor og lever i forskellige lande ude i verden, hvor coronavirussen og smittefaren på mange måder sætter sit præg på dagligdagen.
Annonce

Vi vil være sammen

Selv om det danske generalkonsulat i Dubai har arrangeret særfly, så danskere har kunnet komme hjem, har Mia Steenholt Pagh end ikke overvejet at hoppe om bord.

- Nej, der er jo rimeligt godt styr på det hernede, så jeg føler mig tryg, og så er det heller ikke til at vide, hvornår man vil kunne vende tilbage, hvis man tager hjem, som hun forklarer og tilføjer:

- Og så er det jo også her, vi har vores liv sammen.

Allerede i december sagde Mia Steenholt Pagh sit hidtidige job i NRS International, en pakistansk leverandør af nødhjælp, op, fordi hun jo skulle til USA. Nu har sønderjyden, der har en uddannelse i internationale udviklingsstudier fra RUC, i stedet fået et midlertidigt konsulentjob for International SOS. Hendes opgave er fra distancen at få sat testfaciliteter op på steder, hvor der hidtil ikke har været nogen. Lige nu arbejder hun med de tre afrikanske lande Mali, Angola og Kenya.

- Det spiller fint sammen med det, jeg skal lave, når jeg engang kommer til Washington, og det er også spændende at være involveret i arbejdet med corona, fortæller hun.

11. januar blev Mia Steenholt Pagh og Marco, der er amerikansk/italiensk, gift på det gamle rådhus i Aabenraa. De mødte hinanden i 2012 i Monterey i Californien, hvor de begge læste på byens universitet. Privatfoto
Annonce

En rundtosset løbetur

I forbindelse med sine studier var hun flere gange i både Zambia og Rwanda, så det afrikanske kontinent står hendes hjerte nært. Derfor følger hun også nervøst med i, hvordan situationen udvikler sig dér.

- Én ting er, hvordan vi i Vesten kan håndtere situationen med de sundhedssystemer og budgetter, vi har. Min klart største bekymring er, hvis det begynder at tage fat i dernede. Det er jo svært at blive hjemme, hvis man ikke har et hjem. Jeg håber, det hjælper dem, at de er vant til at håndtere stride vira som eksempelvis ebola, siger Mia Steenholt Pagh.

Jobbet giver en lang række af telefon-konferencer, ligesom også Marco passer sit arbejde hjemmefra , så de skiftes til at have den gode plads ved spisestuen, mens den anden tager soveværelset. Derudover er der god tid til at eksperimentere med at lave mad - dansk, italiensk, mellemøstlig - og motionen klarer den løbeglade frue i parkeringskælderen. 500 gange rundt her bliver jo også til noget.

- Vi har været udfordrede de seneste måneder, men vi forsøger at holde fast i, at vi er heldige. Der er jo ikke nogen, der er blevet sendt i krig. Vi har hinanden, vi har en lejlighed, og det, vi skulle, er alt sammen noget, der har kunnet udsættes, understreger Mia Steenholt Pagh, der oveni kan glæde sig over fnugfri gulve:

- Jeg er ellers ikke den store rengøringsfreak, men jeg har aldrig støvsuget så meget i mit liv, som jeg gør lige nu.

Når Mia Steenholt Pagh har fået sin tilladelse til at gå på indkøb, er det på med maske og handsker. Privatfoto

Mia Steenholt Pagh er med i bestyrelsen for en løbeklub, der hedder "Run 4 A Purpose". Klubben samarbejder med en række organisationer med humanitære formål og plejer at samle 80-100 mennesker tre gange om ugen til løb rundt omkring i Dubai. I en lockout-tid er de nødt til at være kreative, så nu står den på virtuelle træninger og sociale arrangementer. - Det er vores måde at forsøge at skabe de bedste forhold både fysisk og psykisk for vores løbere, forklarer den initiativrige sønderjyde. Privatfoto
Skal der løbetrænes, så foregår det i parkeringskælderen. Det kan godt lade sig gøre at løbe ti kilometer, selv om der er risiko for, at man bliver rundtosset. Privatfoto
Coronatid er også god tid i køkkenet. Det er der kommet meget lækkert ud af de seneste uger. Det blev også til dansk påskefrokost. Bror Niels hjemme i Aarhus havde lavet de gode frikadeller, og der var snaps til frokosten, som også Mias forældre i Aabenraa og hendes moster og onkel deltog i. Desværre kun virtuelt. Privatfoto
Når man sidder i udlandet, bliver man en lille smule mere dansk, end man ellers ville være, er Mia Steenholt Paghs oplevelse. Så selvfølgelig sang hun med, da hele Danmark i sidste uge sang fødselsdagssang for vores nu 80-årige dronning. Privatfoto
Bryllupsrejsen gik til Kilimanjaro, og selv om det på grund af sygdom ikke lykkedes Mia Steenholt Pagh at nå helt til toppen, så var ugen, hvor ægteparret havde eget team af guider og bærere, en oplevelse for livet. Privatfoto
Friskbagte boller til morgenmaden er også blevet en del af menuen i en tid, hvor det unge par er fanget indendøre. Privatfoto
Er det ikke nok med løb rundt i parkeringskælderen, så kan Mia Pagh Steenholt altid tage en omgang trappetræning. Der er etager nok til, at det kan give tunge ben. Privatfoto
Løbeklubben Run 4 A Purpose, som Mia Steenholt Pagh sidder i bestyrelsen for, har gjort som mange andre og takket dem, der står i forreste linje i kampen mod corona. Privatfoto
JydskeVestkysten talte første gang med Mia Steenholt Pagh, da hun i januar var hjemme i Aabenraa hos sine forældre, Lene Pagh, der er leder af Aabenraa Kommunes PUC, Pædagogisk Uddannelsescenter, og Poul Erik Steenholt, lærer på Aabenraa Friskole. To dage efter skulle hun giftes, og så lå planerne ellers som på en snor - indtil coronavirussen satte en brat stopper for dem. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce