Annonce
Sønderborg

Drømmen om at blive den nye J.K. Rowling

23 unge i alderen 11-16 år deltager i forfatterskolen på Sønderborg Bibliotek. Foto: Timo Battefeld

23 børn og unge er i denne uge på forfatterskole på Sønderborg Bibliotek. Ambitionen er at blive ny forfatter.

Sønderborg - Vi skal have sparket inspirationen i gang til vores tekster, siger Bjarke Schøjdt Larsen til eleverne.

Børnene lytter opmærksomt, mens Bjarke Schøjdt Larsen uddeler terninger med symboler på.

- Disse terninger skal vi bruge til at skabe forskellige science fiction-temaer til vores historie, fortsætter han.

Bjarke Schjødt Larsen er sammen med sin kollega og ægtefælle, Nicole Boyle Rødtnes, underviser på forfatterskolen på Sønderborg Bibliotek, hvor 23 børn og unge i alderen 11-16 år skriver historier og får undervisning i skriveteknik.

En af dem er Freja Nissen på 12 år, som er med for første gang.

- Jeg kan lide at skrive om fantasy, og jeg får stor inspiration og fantasi til mine historier ved at være med på skolen, siger hun.

Arthur Hindø på 15 år er enig.

- Forfatterskolen giver mulighed for at lære nye verdener med science fiction og fantasy-genren, og det giver en masse magi til mine fortællinger med undervisningen, siger Arthur Hindø.

Han er med for anden gang, og han kan i fritiden lide at fordybe sig i børnelitterære værker så som Harry Potter af J.K. Rowling og science fiction-bogen Red Rising af Pierce Brown.

Annonce

Unge forfattere

Forfatterskolen på Sønderborg Bibliotek foregår mandag 6. august-fredag 10. august på Sønderborg Bibliotek.Forfatterskolen startede i 2014 og har været efterspurgt blandt børn og unge alle årene.

Underviserne er nye hvert år, og denne gang står børneforfatterne Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen for arrangementet.

Bjarke Schjødt Larsen underviser deltagerne i temaet science fiction. Foto: Timo Battefeld

Stor efterspørgsel på magi og fantasy

Dorte Larsen er børnebibliotekar og tovholder for forfatterskolen, der har foregået siden 2014, og hun mærker en efterspørgsel på arrangementet.

- Det har været en succes gang på gang med en stor interesse hos de unge, og vi kan næsten ikke tage flere deltagere ind, siger hun og fortsætter:

- Udover at de øver sig i at få bedre skriveteknik og genrelæring, får de mange sociale kontakter og venskaber ved at være med, siger Dorte Larsen.

For Bjarke Schjødt Larsen og Nicole Boyle Rødtnes giver det inspiration at lave forfatterskole med fokus på børnelitteratur.

- Det er fedt at se den energi og koncentration, som børnene og de unge giver med deres fortællinger, siger Bjarke Schjødt Larsen.

- Vi hører, hvad de unge interesserer sig for af litteratur, og både fantasy og science fiction er populære genre, siger Nicole Boyle Rødtnes, der påpeger, at forfatterskole først er opstået de senere år for børn og unge.

- Dengang vi var unge, havde vi ikke samme muligheder for at deltage på en forfatterskole, i dag foregår skrivearrangementer mange steder i landet, siger hun.

Terningerne skal udfordre eleverne til at prøve nye skrivegenre af. Foto: Timo Battefeld

Håber på forfatterkarriere

Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen har opdelt undervisningsdagene i forskellige genre, og fredag står den på krimi. Det glæder Helene Ingerslev på 13 år sig til.

- Jeg elsker krimier, fordi de indeholder spænding og man kommer ind i et nyt univers, siger Helene Ingerslev.

Hun har i sin fritid skrevet sin første krimibog på over 100 sider, der hedder Morderen i New Cresthill. Hun håber at kunne publicere sine bøger.

- Jeg vil gerne udgive bøger på et tidspunkt, det kunne være sjovt at blive forfatter en dag, siger hun.

Freja Nissen (t.h.) er med på årets forfatterskole for første gang, og hun får inspiration til at skrive om fantasy-historier. Foto: Timo Battefeld
De to forfattere Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen har taget mange børnebøger med på forfatterskolen. Foto: Timo Battefeld
Arthur Hindø (t.v.) er fascineret af fantasy-bøger, og forfatterskolen vil han ikke undvære. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce