Annonce
Esbjerg

Drømmer du om nyt hus? Så er de nye byggegrunde i Gørding sat til salg

Lene Nyborg og Kristina Shultz fra Gørding Lokalråd glæder sig over de 27 nye byggegrunde, som nu er kommet til salg på Bavnehøj i Gørding. Grundene er fuldt byggemodnede. Foto: Martin Wilde
Gørding Lokalråd glæder sig over, at de 27 nye byggegrunde på Bavnehøj endelig er kommet til salg efter flere års ventetid.

GØRDING: Byggemodningen er endelig færdig og der er allerede plantet nogle rabarber og æbletræer på et fællesområde. De 27 nye byggegrunde på Bavnehøj i den nordvestlige del af Gørding skal gerne være attraktive, så Esbjerg Kommune hurtigt får gang i salget.

At der er behov for nye byggegrunde i Gørding har længe været en kendsgerning. For to år siden overraskede erhvervsforeningen og lokalrådet borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) med en underskriftindsamling, hvor ti familier tilkendegav, at de var klar til her og nu at købe en byggegrund i Gørding, hvis det var muligt. Men det var det ikke – dengang.

- Siden vi afleverede underskrifterne for to år siden, har nogle bygget hus andre steder eller købt et hus. Men vi håber da, at der bliver solgt grunde. Det giver arbejde til håndværkerne, kunder hos købmanden og de erhvervsdrivende samt børn i skolen og i børnehaven, siger Kristina Schultz, der som formand for Gørding Lokalråd er glad og tilfreds med, at de 27 byggegrunde nu er kommet til salg:

Annonce

- Det er rigtig spændende, hvordan det kommer til at forløbe med salget, siger Kristina Schultz.

Historisk udbud

- Vi er tilfredse med de fornuftige priser, og det er jo sommerhuse og byggegrunde på landet, der efterspørges lige nu, tilføjer lokalrådsmedlem Lene Nyborg.

På et fællesareal på Bavnehøj er der allerede plantet både rabarber og æbletræer. Foto: Martin Wilde

- Det er historisk, at vi får så mange grunde til salg på en gang. Og at der er så mange valgmuligheder med både små og store grunde. Det er supergodt, at vi får alle byggegrunde til salg på en gang, og det ikke gøres som da der blev solgt byggegrunde på Rugmarken, hvor de blev udstykket af tre omgange, siger Kristina Schultz.

De 27 nye byggegrunde

Udstykningen Bavnehøj er en sidevej til Aikevej, som er den nordlige vej mellem Gørding og Bramming.

Grundene helt ud til Aikevej får en flot udsigt ned mod Holsted Å og over mod Gørding Kirke.

Navnet Bavnehøj er foreslået af pensioneret læge Knud Riis Andresen, som har fundet ud af, at der i historisk tid har ligget en bavnehøj netop på dette sted, som ligger højt i forhold til det omliggende landskab.

De 27 byggegrunde varierer i størrelse fra 696 kvadratmeter, som koster 215.760 kroner, op til 1152 kvadratmeter til en pris af 369.520 kroner.

Du kan læse mere om byggegrundene og salgsbetingelser på byggegrunde.esbjergkommune.dk.

Både hun og Lene Nyborg gør opmærksom på, at der allerede nu fra de nye byggegrunde er en færdig sti frem til Risagervej og derfra til både skolen, hallen og stationen, så det er sikkert at færdes for gående og cyklende.

- Det har noget at sige, også når børnene bliver lidt større og skal med toget til ungdomsuddannelser, slutter Lene Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce